Preplanuli ten ženama je lijepa uspomena s ljetovanja. Volimo ga jer se na osunčanoj koži znatno manje primjete nedostaci te licu daje privlačan i svjež izgled. Ljepotu preplanule puti još više možemo naglasiti odgovarajućom šminkom. Vizažistica Sanja Agić otkrila nam je 7 pravila za šminkanje preplanulog tena


1. Hidratizirajte kožu pomoću hranjivih krema

'Koju hidratantnu kremu ćete koristiti vrlo je individualno, odnosno ovisi o tipu kožu', ističe vizažistica Sanja Agić. Nakon boravka na moru i suncu kožu je više nego ikada potrebno hidratizirati jer su je sunčeve zrake i morska sol dehidrirale. Hidratantna krema također je neophodna podloga za make up.

Boja rumenila neka bude svježija, na primjer boja breskve ili sve nijanse ružičaste. Odlična zamjena rumenila za osunčani ten je bronzer

2. Odaberite odgovarajuću nijansu tekućeg pudera za trenutnu boju kože, vrlo lagan i prozračan, ili kremu u boji
'Kada je ten preplanuo, odnosno tamniji nego inače, treba vam i tamnija nijansa pudera', podsjeća Sanja. Želite li da vaše lice potpuno diše i bude neopterećeno osjećajem pudera na licu, vaš izbor može biti i krema u boji. Tekući puder ili krema u boji neophodna su podloga za postojanost rumenila odnosno bronzera.

3. Šminku fiksirajte pomoću pudera u kamenu, samo koliko je potrebno da se koža ne sjaji

S obzirom da se na preplanulom tenu nedostaci kože manje vide, dovoljno je nanijeti vrlo malo pudera u kamenu.

4. Rumenilo je uvijek dobrodošlo jer daje svježinu licu, ili odgovarajući bronzer
'Boje rumenila neka budu svježije, na primjer boja breskve ili sve nijanse ružičaste. Odlična zamjena rumenila za osunčani ten je bronzer koji bi se i trebao koristiti samo kada smo pocrnili jer na bijeloj puti neće izgledati dobro', napominje Sanja. Ako je vaša koža suha koristite svjetlucava rumenila ili bronzer, a ako je mješovita ili masna bolje je odlučiti se za mat teksture.

5. Koristite sjajilo ili ruž nježnijih ili življih nijansi te svakako izbjegavajte tamne boje
Ružičasta i crveno narančasta idealne su boje sjajila koje će još više istaknuti lijepo osunčani ten. Tamniji ruževi, poput boje vina, na preplanulom tenu neće izgledati lijepo jer će stvoriti neprirodan kontrast.

6. Kad su visoke temperature koristite vodootpornu maskaru da biste izbjegli preslikavanje
Maskara je jedan od onih proizvoda iz dekorativne kozmetike koji ne morate platiti puno da biste dobili kvalitetnu šminku stoga ljeti izdvojite za vodootpornu maskaru.

7. Koristite sjenila boje dragog kamenja, zemljanih i zlaćanih boja
Smeđe, brončane i kestenjaste nijanse stopit će se s kožom i neprimjetno, ali vrlo značajno naglasiti oči. Želite li nježnije nijanse na očima, odlučite se za ružičaste, koraljne ili zlaćane.
'Kada su visoke temperature trebalo bi izbjegavati korištenje sjenila jer će se preslikati. Uz osunčani ten oči su ionako istaknutije same po sebi pa ih i nije potrebno puno šminkati', kaže Sanja.

U galeriji vam donosimo prijedloge make up proizvioda idealne za preplanuli ten,

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju