Mnoge žene nisu zadovoljne s izgledom svojih listova i voljele bi to promijeniti. Zato vam donosimo popis modnih trikova za uspješnu 'kamuflaži' jakih listova. Također vas savjetujemo kako pravilno vježbati i koje vrste vježbi treba izbjegavati kako listove ne biste dodatno povećali

1. Izbjegavajte hlače u svijetlim bojama. One uvijek proširuju tijelo pa tako i listove. Birajte tamne boje, a ako se baš ne želite odreći svijetlih – birajte modele s okomiti prugama koje izdužuju cijelu nogu i 'smanjuju' listove.

2. Izaberite pravi kroj hlača. Ravni kroj, trapez kroj ili 'boot cut' (lagani trapez) idealni su za žene s mišićavim nogama i jakim listovima, dok se nošenje skinny i capri modela ne preporučuje.

Trčite na ravnom terenu kako biste rad mišića u listovima sveli na minimum. Neravni i zahtjevni tereni ojačat će listove i učiniti ih većima.

3. Pripazite na duljinu suknje. Pogledajte koji je najtanji dio linije vaše noge i kupujte suknje ili haljine čiji će rub doticati tu točku (ispod koljena ili kod gležnja).

4. Manje nosite štikle. Iako će one produljiti svaku nogu, listove će 'udebljati'. Naime, kada nosimo cipele na visoku petu, naši listovi su vizualno izraženiji, napetiji i veći zbog hodanja 'na prstima' tj. na prednjem dijelu stopala. Također izbjegavajte čizme koje sežu do koljena ili polovice listova.

5. Birajte gušće najlonke. U hladnijim mjesecima nosite najlonke s više 'dena' jer će njihovo gusto tkanje zakamuflirati velike listove.

6. Polako džogirajte. Umjesto kratkog i brzog trčanja birajte dugo i polagano. Trčite na ravnom terenu kako biste rad mišića u listovima sveli na minimum. Neravni i zahtjevni tereni ojačat će listove i učiniti ih većima.

7. Izbjegavajte vježbe za jačanje muskulature nogu. Zaboravite na vježbe snage i intenzivne kratke kardio vježbe koje uključuju otpor ili uspon jer su one stvorene za jačanje muskulature pa tako i listova. Iz istog razloga u teretani nemojte vježbati na steperu ili eliptičnom trenažeru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju