Odlazak kod frizera može biti sjajno ili traumatično iskustvo za svaku ženu, ovisno o tijeku šišanja i finalnom rezultatu. Postoje stvari koje morate znati prije odlaska u salon, a frizeri će vam biti jako zahvalni ako ih zapamtite

1. Donesite čvrstu odluku o promjeni. Ovaj put želite potpuno drugačiju frizuru, ali ne biste dirali dužinu kose? Ova dva zahtjeva ne idu jedna s drugim i zato prije odlaska frizeru odlučite jeste li uistinu spremni za promjenu frizure ili se ipak želite držati svog stila i održavati dužinu koju imate.

Moge žene misle kako za pravu promjenu trebaj napraviti drastičan rez, ali frizeri preporučuju da krenete od jednostavnih poteza - premjestite razdjeljak na drugu stranu glave.

2. Ne treba vam uvijek veliki makeover. Mnoge žene misle kako za pravu promjenu trebaj napraviti drastičan rez, ali frizeri preporučuju da krenete od jednostavnih poteza. Premjestite razdjeljak na drugu stranu glave, izravnajte kovrče ili dodajte volumena ravnoj kosi.

3. 'Podesite' svoja očekivanja. Dolazak u frizerski salon s fotografijom frizure omiljene glumice svakodnevna je pojava u većini salona.

Međutim, morate biti svjesni da možda nemate kosu koja podržava taj tip frizure. Stoga prije šišanja sa svojim frizerom porazgovarajte o tome koliko će vam vremena trebati za njezino održavanje i stiliziranje.

4. Razmislite o boji. Kada vam frizeri kažu da je boja kose koju želite nerealna, vjerujte im i nemojte inzistirati na nečemu što je neizvedivo kako na kraju ne biste završili s narančastom kosom.

5. Obavijestite frizera ako ste bojali kosu kod kuće. Iako će dobri frizeri odmah prepoznati da ste se bavili njihovim poslom 'u kućnoj radinosti', uvijek napomenite da ste koristili boju kod kuće kako ne biste utjecali na završni rezultat.

6. Oštećena kosa je nezdrava kosa. Zato je bolje da ju odrežete jer joj nema pomoći. Zbog toga dobronamjerno shvatite prijedlog frizera o skraćivanju kose ili drugačijem šišanju.

7. Vjerujte svojim frizerima. Oni znaju što treba vašoj kosi stoga tijekom šišanja ne pokušavajte preuzeti njihovu ulogu i govoriti im što da rade.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju