Odlučili ste reći sudbonosno 'da' ljubavi svojeg života, organizirali ste prekrasnu svadbu na kojoj su uživali svi vaši prijatelji i članovi obitelji, i sad ste spremni za uživanje u dvoje. Evo stvari i situacija koje vas očekuju u prvih dvanaest mjeseci zajedničkog života, a na koje vas nitko ranije nije upozorio


1. Pripremite se za brdo papirologije

Čovjek ne bi povjerovao, ali rješavanje papirologije vezane uz promjenu adrese, ili prezimena oduzet će vam gomilu vremena. Unaprijed rezervirajte slobodno vrijeme, naoružajte se strpljenjem i krenite s raspetljavanjem administrativnog čvora. Mnogo vremena izgubit ćete i ako s partnerom planirate podići kredit i kupiti svoju prvu nekretninu ili automobil.

2. Zajednički život će vas demantirati
Prije braka pričali ste o ravnopravnosti spolova i obavljanju poslova u kućanstvu, te se dogovorili da se nećete držati tradicionalnih podjela. No stvarni život često će vas demantirati. Ako radite u smjenama i stižete kući prije vašeg partnera, vjerojatno ćete upravo vi početi kuhati ručak, večeru ili barem naručiti obrok iz dostave. I to je u redu.

3. Pomaganje u domaćinstvu je odlična predigra
Dok niste živjeli zajedno bili ste raspoloženi za seks u svako doba dana i noći. Danas uviđate da na zainteresiranost za opuštanje u spavaćoj sobi utječu mnogi faktori, a među njima važnu ulogu igra količina obaveza koja vas očekuje u ostatku doma, te koliko će vam on pomoći u pospremanju, pranju i glačanju.

Ako niste živjeli zajedno prije uplovljavanja u bračnu luku pripremite se na fazu prilagodbe tijekom koje ćete naučiti partnerove navike, hirove i sitne ekscentričnosti.

4. Većina svađa započinju oko umivaonika
Ključ sretnog braka postoji, i može se kupiti novcem ali jedino ako si možete priuštiti dva umivaonika u kupaonici. Naime na ovaj pomalo nneobičan način možete se unaprijed spasiti od svih mogućih prepirki i svađa vezanih uz spremanje za posao ili večernji izlazak.

5. Mogli biste se previše opustiti
Pokazivanje svojeg pravog lica partneru sasvim je normalni dio zajedničkog života. On ostavlja prljave čarape po podu, a vi zaboravljate oprati svoju šalicu za kavu. Slatko je kad možete podijeliti karakterne 'mane' sa svojim partnerom bez straha ili srama. Ipak, nemojte pretjerati s opuštenim ponašanjem. Primjerice, dijeljenje iste četkice za zube iz dana u dan potpuno je neprihvatljivo.

6. Treba vam privatnost
Živjeti s nekim prekrasna je stvar, no stalno provođenje vremena s jednom osobom moglo bi vas dovesti do 'ludila', pogotovo ako živite u malom prostoru. Posve je normalno imati odvojene hobije, ili dogovoriti raspored za odmaranje u stanu bez prisutnosti druge osobe. On bi možda želio igrati računalne igrice bez vašeg prigovaranja, a bi biste željeli pročitati onu novu knjigu.

7. Nedostatak promjena u bračnom životu
Svi su vam govorili da brak donosi veliku promjenu u živote oba partnera, ali vi ste se šokirali koliko se malo toga zapravo promijenilo. Ova se činjenica odnosi isključivo na parove koji su prije braka živjeli zajedno i naučili se prilagoditi međusobnim navikama, hirovima i obrascima ponašanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju