Zaruke su jedan prekrasan i uzbudljiv trenutak u kojemu trebate apsolutno uživati. No, istovremeno se zaručnici znaju naći pod stresom jer je vrijeme da počnu raditi planove za budućnost i ostatak zajedničkog života, a ne znaju otkud krenuti. Kako bi se to izbjeglo, donosimo vam sedam stvari o kojima trebate početi razmišljati odmah nakon zaruka

Odmah nakon zaruka trebali biste voditi računa o...

1. ...mišljenjima koja su važna vama i vašem zaručniku.
Onog trenutka kada se zaručite puno ljudi u vašim životima imat će određena mišljenja i vlastite prijedloge o vjenčanju.

Stoga odmah odlučite čija su vam mišljenja važna i čije savjete želite poslušati, jer što više odugovlačite i slušate previše osoba, bit ćete pod većim, nepotrebnim, stresom.

2. ...okvirnom iznosu budžeta za vjenčanje.
Ne morate odmah nakon zaruka sjesti i razgovarati o točnom iznosu vjenčanja i precizno odrediti koliko novaca ćete odvojiti za ovaj važan dan. No, morate se složiti barem o nekakvoj okvirnoj brojci. Bilo bi dobro da tada i razgovarate s roditeljima te ih pitate mogu li vam financijski pomoći.

Također, pripremite odmah i bilježnicu za planiranje jer ćete razmišljati o velikom broju detalja pa bi onda najbolje bilo da ih sve zapišete.

Što prije zaručnici donesu odluke o ovim stvarima, to će im kasniji proces planiranja vjenčanja biti lakši

3. ...točnom datumu vjenčanja koji želite.
Što prije se odlučite za datum vjenčanja, to će vam biti lakše. Onda ćete moći ostatak planiranja prilagoditi tome i jednostavnije ćete donositi odluke o onome što želite na svom vjenčanju.

Uzmite u obzir i da sezona vjenčanja traje od lipnja do rujna, što znači da će tada većina stvari biti puno skuplja, a neke lokacije rezervirane. No, od sredine listopada do ranog svibnja veće su šanse da ćete potrošiti manje novca i da ćete imati više opcija prilikom biranja lokacije i ostalih detalja.

4. ...onome što će vam biti najbitnije na dan vjenčanja.
Prije nego što započnete sa službenim planiranjem, dogovorite se oko čega vam je najviše stalo. Odnosno, hoće li vaš prioritet biti kvalitetna hrana, atmosfera tijekom slavlja ili pak vjenčanica.

Nema ispravnog ili krivog prioriteta, samo je bitno da se vaš zaručnik i vi u potpunosti slažete oko toga što će vam biti najbitnije na dan vjenčanja.

5. ...okvirnom broju gostiju koje želite pozvati.
Važno je da od početka znate okviran broj uzvanika. Točnije, želite li veliko vjenčanje ili intimno slavlje s najbližima. To će vam olakšati početak samog planiranja, jer prema broju gostiju tražit ćete lokaciju.

Kada službeno planiranje započne onda možete odlučivati o točnom broju uzvanika, odnosno o tome koga želite pozvati, a koga ne.

6. ...o vrsti lokacije koju želite.
Ne možete početi tražiti lokacije dok ne odlučite kakvu vrstu lokacije želite. Ipak je prvi korak prilikom planiranja svakog vjenčanja pronalazak idealne lokacije.

Postoji puno opcija, no ne želite trošiti vrijeme na razgledavanje onih koje sigurno neće odabrati za dan vjenčanja.

7. ...o trajnom mjestu stanovanja.
Još jedna velika životna odluka o kojoj biste trebali razmišljati je i mjesto stanovanja. Ili pak o zajedničkom životu ako prije zaruka niste živjeli skupa.

Mladi parovi često nemaju u potpunosti riješeno mjesto stanovanja, te bi bilo dobro da o tome također odlučite prije nego počnete službeno planirati vjenčanje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju