Slavna odvjetnica za ljudska prava u relativno kratkom vremenu pod svijetlom reflektora izgradila je prepoznatljiv stil koji odiše elegancijom i ženstvenošću. Amal Clooney se zna prilagoditi novim trendovima, ali ih i podrediti vlastitom izgledu, ukusu i modnim željama.


1. Crno-bijela kombinacija je uvijek dobra ideja

Bez obzira bira li poslovne kostime, ležerna izdanja za svaki dan ili glamurozne haljine za neko svečano događanje, Amal zna da se s crno-bijelom kombinacijom ne može pogriješiti. Ovaj je spoj takozvanih ne-boja odličan izbor kad ne znate što biste odjenuli.

2. Jarke boje se nose sa samopouzdanjem
Tamnoj puti slavne odvjetnice za ljudska prava odlično pristaju izrazito jarke boje poput crvene i žute, te ih rado nosi u svečanim prilikama. No od odabira haljine u odgovarajućoj nijansi, još joj je važnije iznijeti modne odabire sa samopouzdanjem.

Amal Clooney zna privući poglede čak i kada je 'zakopčana' do grla. Ako u garderobi imate jedan 'dobar' kaput koji mami poglede svojim krojem, uzorkom ili bojom – ne morate razbijati glavu što ćete uz njega odjenuti

3. Ne treba štedjeti na modnim dodacima
Koordinacija modnih dodataka odašilje poruku profesionalnosti i uglađenosti. Ne samo da sparena torbica i cipele izgleda dobro, već i vama olakšava odgovor na ono vječno pitanje: Što obući za posao? Dakako, obavezno je riječ o kvalitetnim dizajnerskim modelima u kojima se svaka žena osjeća kao kraljica.

4. Ne bojite se trendova
Amal prati modne trendove i prilagođava ih svojim željama. Visoki struk i široke nogavice modni je trend već nekoliko posljednjih sezona, a Amal zna da ovaj tip modela osobito pristaje visokim ženama izduljene figure, te ga rado bira u neformalnim situacijama.

5. Odaberite kaput sa 'stavom'
Amal Clooney zna privući poglede čak i kada je 'zakopčana' do grla. Ako u garderobi imate jedan 'dobar' kaput koji mami poglede svojim krojem, uzorkom ili bojom – ne morate razbijati glavu što ćete uz njega odjenuti.

6. Nijansiranje je ključ elegancije
Najlakši način da budete elegantni jest da odaberete jednu boju koja laska vašoj puti i figuri, te da odjenete nekoliko modnih komada u sličnoj nijansi. Modno 'nijansiranje' možete razbiti asesoarom u nekoj neutralnoj boji.

7. Naglasite individualni adut ženstvenosti

Svaka žena ima adut koji može naglasiti pametnim odabirom modnih komada i dodataka. Amal Clooney, primjerice, obično prima komplimente na račun svoje svilenkaste kose, koju redovito nosi raspuštenu. Također, u prvi plan voli staviti svoje noge, koje naglašava visokim petama, mini suknjama i haljinama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju