Ovogodišnji Advent u Zagrebu trajat će od 2. prosinca do 7. siječnja, a glavna tema bit će Orient Express.

Orient Express - tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu Unutrašnjost Orient Expressa Unutrašnjost Orient Expressa Orient Express 1946. godine u Parizu +3 Judi Dench u novoj ekranizaciji romana Glavna tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu je Orient Express. Legendaran vlak puno je puta mijenjao svoju rutu, ali najviše se pamti ona originalna od Pariza do Istanbula. Ovih dana u kina je stigao i novi film Kennetha Branagha "Ubojstvo u Orient Expressu", nova ekranizacija kultnog kriminalističkog romana Agathe Christie čija se radnja također odvija u vlaku.

Potaknuti adventskom temom te inspirirani kostimima u filmu, odlučili smo pronaći kapute u duhu Orient Expresa i njegovih nekadašnjih putnika.

S obzirom na to da je ovaj vlak prije svega sinonim za luksuz, tražili smo glamurozne modele. Za ljubiteljice klasike pronašli smo šik modele po uzoru na Parižanke. Odvažnim trendsetericama sjajno će pristajati plašt u orijentalnom stilu koji predstavlja Istanbul ili pak strogi kaput u vojničkom stilu po uzoru na generale iz Otomanskog carstva. Bogate Ruskinje putovale su Orient Expressom ogrnute raskošnim bundama pa smo izdvojili i nekoliko krznenih modela. Osim što su topli, ovi modeli uistinu su upečatljivi i fotogenični te stvoreni za Instagram.

Sve kapute koje smo odabrali za vas pronađite u galeriji, a zatim provjerite što vas sve očekuje na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu.
Galerija Plašt Monsoon Zara 799 kn Mango 799 kn +5 Guess 2099 kn

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju