Mislite da ste vi i vaš partner spremni za zajednički dom i život? U nastavku provjerite koji znakovi to potvrđuju

1. Svaku noć ionako provodite zajedno.

Ponekad ste u vašem, a ponekad u njegovom domu i ne pada vam na pamet provoditi noć odvojeni. To je očiti znak da je vrijeme za selidbu u zajednički doma.

2. Ne osjećate neugodu.

'Ako ste se odlučili na zajednički život, onda je on apsolutno ključan za održavanje veze na životu.'

Na početku veze neke banalne životne situacije doživljavamo kao pravi bauk. Tako, na primjer, često izbjegavamo obavljanje nužde u blizini druge polovice ili strahujemo da ćemo slučajno pustiti vjetar. Zajednički život nemoguć je bez tih situacija pa ćete prije ili kasnije svjedočiti partnerovom kopanju nosa, a ni vi se nećete zauvijek suzdržavati od puštanja vjetrova jer je to nemoguće. Ako ste već "odradili" taj dio u vezi i zajedno se smijete takvim situacijama, onda ste na pravom putu do sretnog suživota.

3. Voljni ste raditi kompromise.

Već i ptice na grani znaju da nema dobre i uspješne veze bez kompromisa. Ako ste se odlučili na zajednički život, onda je on apsolutno ključan za održavanje veze na životu. Svjesni ste da ne može sve biti po vašem i da ćete jedno drugome morati izlaziti u susret, ali to vas nimalo ne plaši.

4. Svjesni ste partnerovih "mušica".

Nitko nije savršen. Međutim, vi ni ne tražite savršenstvo. Dobro ste upoznati s partnerovim navikama koje vam baš i nisu po volji, ali razumijete da svatko ima neke svoje „mušice“ s kojima se jednostavno naučimo nositi.

5. Ne dosađujete se kad ste zajedno.

Da, vi se volite, ali to ponekad nije dovoljno za uspješan suživot. Međutim, vi stvarno uživate u zajedničkim trenucima, uvijek nađete neku zanimaciju, spremno istražujete hobije vašeg partnera i on se bez problema upušta u vaše hobije. Ovakva dinamika zajedničkih trenutaka stvarno je dobar znak da ste spremni za suživot.

6. Uspješno ste odradili zajednička putovanja.

'Da, vi se volite, ali to ponekad nije dovoljno za uspješan suživot.'

Iako se odmori i putovanja nikako ne mogu usporediti sa zajedničkim životom, uz njihovu pomoć lako možete provjeriti jeste li spremni za novu fazu u ljubavnoj vezi. Ako se sjajno provodite s partnerom u tim prilikama i uistinu funkcionirate kao tim, velika je vjerojatnost da ćete takvu atmosferu prenijeti i u zajednički život.

7. Ne bojite se dijeljenja obaveza.

Sve ste dogovorili unaprijed, spremni ste za sve svakodnevne obaveze poput kuhanja, čišćenja i odlaska u nabavku. Naravno da će se uvijek dogoditi situacije u kojima se ni jednom od vas ništa neće dati raditi, ali to su iznimke. Važno je da oboje shvaćate kako će zajednički život funkcionirati samo ako slijedite pravilo 50:50 i dijelite obaveze.

8. Jednostavno želite živjeti zajedno.

Nema boljeg i očitijeg znaka da ste spremni za zajednički život. Na ovaj korak u vezi ne gledate kao na nešto što je logično i ne želite ga zbog pritiska okoline nego zato što biste svakodnevicu voljeli dijeliti s partnerom. Oboje imate tu želju i znate da možda neće sve uvijek biti savršeno, ali potrudit ćete se da vam suživot bude maksimalno ugodan.

Pogledajte 7 pravila koja morate znati prije nego počnete živjeti zajedno.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju