Jedan od omiljenih zagrebačkih kvartovskih barova ima novu, natkrivenu i grijanu terasu idealnu za blagdanske zabave.

Galerija A most unusual garden A most unusual garden A most unusual garden +7 Atmosfera u Gardenu

Kad je prije osam godina otvoren bar A most unusual garden, prepoznatljiv po predivnoj zelenoj terasi i kućici na drvetu, jedan sasvim neobičan kvartovski kafić, svi su se pitali zašto su taj pothvat Ivan Knežević i Mario Piteša, suvlasnici bara, odlučili povući baš na toj poziciji, u Horvaćanskoj 3.

Nije dugo trebalo da Gardenova terasa postane omiljena u gradu, iako se nalazi izvan centra, a ovaj je bar zaslužan i za revitalizaciju četvrti Knežija u koju mnogi danas rado zalaze.

Ono što je goste do sad privlačilo u A most unusual garden - zeleno okruženje, vrhunski kokteli i spritzevi te opuštena atmosfera, ove je godine podignuto na novu razinu s preuređenjem. A most unusual garden tako se ove hladnije sezone može pohvaliti novom, natkrivenom i grijanom terasom, koja je u potpunosti ostakljena kako bi se i dalje moglo uživati u pogledu na drveće i kućicu na drvetu.

A most unusual garden Atmosfera u Gardenu savršena je za božićni party (Foto: Denisa Butorca)

Time je ovaj bar postao i novo hit mjesto u gradu koje se može unajmiti za božićne partyje, poslovne domjenke, svečane proslave i ostale vrste evenata do 150 osoba. Bar se može pohvaliti s dvije natkrivene terase koje su fizički, ali i uređenjem, u potpunosti odvojene.

Na glavnoj terasi centralnu poziciju zauzima veliki šank - djelo Piteše i ostalih zaposlenika bara, a prostor se ističe Gardenovom paletom boja: bijelom, crnom i zelenom te drvenim stolovima, dok vas sasvim drugačija situacija očekuje na Monkey terasi. Goste na Monkey terase dočekuju stolci i manji šank u vibrantnim nijansama - narančastoj, crvenoj i žutoj, a dojam džungle stvaraju i bambusi koji odvajaju ovu manju terasu od glavne.

A most unusual garden A most unusual garden (Foto: Denisa Butorca)

Zanimljiv detalj su i drveni lusteri koji su okruženi visećim biljkama, a zelenilo je prisutno i na velikoj terasi.

Uz biljke koje se nalaze u ogromnim kamenim teglama, zidovi i šank ukrašeni su prešanim biljkama i cvijećem koje se nalazi u okvirima za slike. Prostor A most unusual gardena od samog su otvorenja krasila djela mladih umjetnika i studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a po tom pitanju - ništa se nije promijenilo.

A most unusual garden Popularno zagrebaćko mjesto nudi neke novitete (Foto: Denisa Butorca)

Uz skulpture, dominantan dekor u prostoru čine i keramičke pločice s uzorkom. Nije se promijenila ni činjenica da u Gardenu, bez obzira na novo, preuređeno ruho, vlada ugodna i opuštena atmosfera, te da ostaje i dalje pristupačno mjesto za popiti kavu, prirodni čaj, limunadu, spritz ili vrhunski izrađen koktel.

Novost u ponudi, koja je već sad oduševila ženski dio publike, su kokteli na bazi teranina, od kojih se posebno ističu Teranino Sour i Teranino Margarita. Tu je i punch za dvoje, piće s ginom koje vas može grijati tijekom hladnijih dana, posluženo u metalnim čajnicima.

A most unusual garden Prepoznatljivi ambijent sada ima novi ugođaj (Foto: Denisa Butorca)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju