Pjevačica Adele uključila se u burnu raspravu o dojenju koju je svojim komentarima potaknuo britanski chef Jamie Oliver

Adele i Jamie Oliver glavni su akteri burne rasprave o dojenju koja je podijelila majke diljem svijeta. Slavni chef gostovao je na radijskoj postaji LBC. Potaknut istraživanjem koje je pokazalo da Velika Britanija ima najmanje aktivnih dojilja na svijetu poveo je razgovor o ovoj temi.

Moramo žene podupirati da više doje, gdje god žele. Imamo problem s tim. Ako bolje razmislite, dojenje je početak svega. To je nešto prirodno, lagano, prikladno, hranjivo, bolje, besplatno, rekao je Jamie.

Adele i Jamie Oliver glavni su akteri burne rasprave o dojenju koja je podijelila majke diljem svijeta.

Čim je izgovorio posljednju rečenicu, telefoni radijske postaje užarili su se zbog brojnih poziva.

Razljutila me riječ 'lagano' koju je upotrijebio. Dojenje je bolno i nije lagano za svaku majku, ja sam se borila s njim. Mislim da Jamie ne bi trebao biti lice kampanje za poticanje dojenja s obzirom na to da nikada nije dojio, rekla je jedna od slušateljica.

U debatu debatu se uključila i Adele koju su fanovi tijekom koncerta u Londonu zamolili da komentira njegovu nespretnu izjavu.

Znate što? Pritisak koji se vrši na nas majke je smiješan i neka svi oni koji stavljaju pritisak na nas idu k vragu. Dojenje je teško. Neke od nas to ne mogu. Ja sam uspjela dojiti samo 9 tjedana. Stvarno sam to željela i kada više nisam mogla pomislila sam kako moje dijete ne bi bilo živo da živim u džungli i da mi nestane mlijeka. Ako možete dojiti, odlično, ali ne brinite, formula je jednako dobra, rekla je.

Naravno, i njezina izjava naposljetku je izazvala raspravu na društvenim mrežama. Mnoge majke komentirale su da formula nikada neće moću u potpunosti zamijeniti blagodati majčinog mlijeka i kako slavna pjevačica ne bi smjela nove majke navoditi na pomisao da trebaju odmah odustati od dojenja.

Tko je u pravu u raspravi o dojenju?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju