Iako je se smatra bojom strasti i romantike, kada stignu (snježna) zima i blagdansko vrijeme, crvena boja postaje jedan od glavnih simbola Božića.

Galerija Adventski vijenac s crvenim detaljima - 2 Adventski vijenac s crvenim detaljima - 20 Adventski vijenac s crvenim detaljima - 19 +16 Adventski vijenac s crvenim detaljima - 18

Vedri i živahni crveni ukrasi dominiraju mnogim domovima, a mjesta za crvenu boju ima u svakom njihovu kutku, između ostalog, i jer se divno slaže sa zelenom, bojom koja uz crvenu prevladava među božićnim dekoracijama.

Adventski vijenac s crvenim detaljima Adventski vijenac s crvenim detaljima (Foto: Living4media)

Za kršćane crvena boja ima posebnu simboliku. Ona predstavlja krv Isusa koji se žrtvovao za ljude i umro na križu. Kršćanima je zato crvena jednostavan i poseban podsjetnik na sve što je spasitelj učinio za njih.

Što se tiče samog adventskog vijenca, i on je puno više od običnog ukrasa. Svaka njegova svijeća, naime, ima svoju simboliku i kršćane navodi što bi trebali osvijestiti u sebi tih dana. Sam advent tako je prilika da svatko bolje upozna samog sebe.

U svakom slučaju, mnogima je Božić nezamisliv bez crvenih detalja, a za nekoliko dana crvena će biti dio adventskih vijenaca. Neki će za njih odabrati crvene svijeće, drugi crvene kuglice za ukras, treći predivnu božikovinu... Na blagdanskim stolovima naći će se tako predivan ukras pun još divnije simbolike.

Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti Adventski vijenci - 1 Adventski vijenci - 15 Adventski vijenci - 14 +11 Adventski vijenci - 13

Za sve one koji će sami raditi adventski vijenac s crvenim detaljima u svojoj galeriji izdvojili smo 20 primjeraka koji vam mogu poslužiti kao inspiracija, ali i motivacija da ovaj nezaobilazan dio blagdana bude vaših ruku djelo.

Adventski vijenac s crvenim detaljima - 8 Adventski vijenac s crvenim detaljima (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju