Modna novinarka i kolumnistica Alexandra Shulman 1992. godine došla je na poziciju izvršne urednice britanskog izdanja magazina Vogue, na kojoj je provela čak 25 godina.

Britanski modni krugovi tada su vjerovali kako Alexandra Shulman nema dovoljno iskustva iako je prije toga 10 godina radila u medijskoj grupaciji Condé Nast, izdavaču Voguea. Modnim novinarstvom počela se baviti 1982. kada se zaposlila u kultnom britanskom modnom magazinu Tatler, koji je također pod okriljem iste medijske grupacije.

Ne samo da su sumnjali u njezino iskustvo nego i u njezin – izgled. Naime, britanski mediji često su joj predbacivali da zapravo ne izgleda kao urednica Voguea, pisali o tome kako bi se trebala ugledati na druge urednice kada je u pitanju stil odijevanja, a jednom prilikom čak su komentirali da bi se mogla bolje upoznati i s četkom za kosu.

Sposobna Alexandra ignorirala je ove zlobne napise i posvetila se svojem poslu, a sve zle jezike ušutkala je kada je nakon njezina dolaska u Vogue prodaja ovog magazina u Velikoj Britaniji porasla za čak 200.000 primjeraka. Alex je jedna od najuspješnijih urednica Voguea u stogodišnjoj povijesti magazina. Uređivala ga je kroz četvrtinu njegova postojanja, kroz vrijeme najveće čitanosti i simultane transformacije u globalni digitalni brend. Nemoguće je dovoljno naglasiti koliko je važan njezin doprinos Vogueu i britanskoj modnoj industriji, kazao je 2017. godine Nicholas Coleridge, tadašnji direktor britanske podružnice Condé Nasta.

Shulman je i danas veliki autoritet kada su u pitanju modni savjeti, a u jednoj od svojih mnogobrojnih kolumni otkrila je i koji ženski odjevni komad smatra apsolutno nepogrešivim u svim prigodama.

Ne možete pobijediti dobru haljinu. Uvijek me iznenadi koliko komplimenata dobijem kada nosim haljinu u usporedbi s drugim odjevnim komadima, pogotovo od strane ljudi koji inače ne bi ni primijetili što nosim. Haljine jednostavno dobro odrađuju svoj posao. S obzirom na to da ne morate spajati različite odjevne komade, haljina je odličan jutarnji odabir i oslobađa vas donošenja dodatnih odluka.

Uistinu dobra haljina mora imati neki uzorak i iako može biti uža, najbolje je kada je malo prozračnija, kada se može sama micati i prilagođava se vašem tijelu bez prekomjernog stiskanja. U savršenoj haljini osjećat ćete se kao da na sebi nemate ništa osim laganog komada tkanine, osjećat ćete se oslobođeno i lijepo, zaključuje Alexandra Shulman.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju