Modna novinarka i kolumnistica Alexandra Shulman 1992. godine došla je na poziciju izvršne urednice britanskog izdanja magazina Vogue, na kojoj je provela čak 25 godina.

Galerija Alexandra Shulman Alexandra Shulman +0 Street style kombinacija

Britanski modni krugovi tada su vjerovali kako Alexandra Shulman nema dovoljno iskustva iako je prije toga 10 godina radila u medijskoj grupaciji Condé Nast, izdavaču Voguea. Modnim novinarstvom počela se baviti 1982. kada se zaposlila u kultnom britanskom modnom magazinu Tatler, koji je također pod okriljem iste medijske grupacije.

Ne samo da su sumnjali u njezino iskustvo nego i u njezin – izgled. Naime, britanski mediji često su joj predbacivali da zapravo ne izgleda kao urednica Voguea, pisali o tome kako bi se trebala ugledati na druge urednice kada je u pitanju stil odijevanja, a jednom prilikom čak su komentirali da bi se mogla bolje upoznati i s četkom za kosu.

Alexandra Shulman Alexandra Shulman (Foto: Guliver Image)

Sposobna Alexandra ignorirala je ove zlobne napise i posvetila se svojem poslu, a sve zle jezike ušutkala je kada je nakon njezina dolaska u Vogue prodaja ovog magazina u Velikoj Britaniji porasla za čak 200.000 primjeraka. Alex je jedna od najuspješnijih urednica Voguea u stogodišnjoj povijesti magazina. Uređivala ga je kroz četvrtinu njegova postojanja, kroz vrijeme najveće čitanosti i simultane transformacije u globalni digitalni brend. Nemoguće je dovoljno naglasiti koliko je važan njezin doprinos Vogueu i britanskoj modnoj industriji, kazao je 2017. godine Nicholas Coleridge, tadašnji direktor britanske podružnice Condé Nasta.

Alexandra Shulman Alexandra Shulman (Foto: Guliver Image)

Shulman je i danas veliki autoritet kada su u pitanju modni savjeti, a u jednoj od svojih mnogobrojnih kolumni otkrila je i koji ženski odjevni komad smatra apsolutno nepogrešivim u svim prigodama.

Ne možete pobijediti dobru haljinu. Uvijek me iznenadi koliko komplimenata dobijem kada nosim haljinu u usporedbi s drugim odjevnim komadima, pogotovo od strane ljudi koji inače ne bi ni primijetili što nosim. Haljine jednostavno dobro odrađuju svoj posao. S obzirom na to da ne morate spajati različite odjevne komade, haljina je odličan jutarnji odabir i oslobađa vas donošenja dodatnih odluka.

Uistinu dobra haljina mora imati neki uzorak i iako može biti uža, najbolje je kada je malo prozračnija, kada se može sama micati i prilagođava se vašem tijelu bez prekomjernog stiskanja. U savršenoj haljini osjećat ćete se kao da na sebi nemate ništa osim laganog komada tkanine, osjećat ćete se oslobođeno i lijepo, zaključuje Alexandra Shulman.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju