Muška casual moda može biti vrlo zanimljiva i maštovita posebno ako je riječ o kombinaciji majice, sakoa ili otkačene košulje, ali treba poštovati neka osnovna pravila. Saznajte kako odabrati idealnu dnevnu kombinaciju za njega

Iako su žene vodeće, i muškarci vole modu, posebno onu casual. Osim za posao gdje je striktno određeno odijevanje, muške dnevne kombinacije mogu biti vrlo zanimljive, posebno ako su iskombinirane s sakoom ili nekom otkačenom košuljom.

Po bontonu muškarcima do 40 godina je dopušteno nošenje majica s natpisima, u jakim bojama i užih ili širih krojeva. Nakon toga bolja su opcija košulje, prsluci i sakoi koji ne moraju nužno biti strogi i klasično krojeni.

Jednobojne košulje pristaju skladno građenim muškarcima, prugaste prekrivaju trbuščić i izduljuju figuru, dok se karirane mogu nositi uz majice i tako odijevanju dati mladenačku notu.

Prsluci neka budu naoko klasični, ali napravljeni od čvrstih tkanina koje će figuri dati sklad.

Sako se može nositi na dva načina: klasičan, povišenog ovratnika može se ukrasiti remenom te sportski od trapera ili nekog drugog zanimljivog materijala ukrašen šarenom podstavom ili kapuljačom koja se može skinuti.

Pazite na veličinu jer sako mora savršeno pristajati. Rrub jastučića mora doći do ruba ramena, širina stražnjeg dijela sakoa treba odgovarati širini leđa, a stražnji otvor na sakou (šlic) ne smije se otvarati dok stojite zakopčani.

Hlače ili traperice kao temelj casual looka trebaju biti čim jednostavnije, bez pretjeranih ukrasa. Pazite da ne pretjerate s bojama. Tamno plave, crne ili sive hlače, odlična su baza za svaki stajling.

>> VIDEO: Idealna brada za svaki tip muškog lica

Znate li sve o bojama? Mlađim muškarcima pristaju jake boje, a starijim prigušeniji tonovi, što znači, jarko crvenu trebaju nositi muškarci do 50. godine, a nakon 50. boju vina, što vrijedi i za svijetlo plavu i tamno plavu te jarko zelenu i maslinasto zelenu. Boje kao što su crna, bijela ili siva treba prilagoditi boji puti, kose i očiju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju