Vrijeme maturalnih zabava je pred vratima a samim time i tisuće maturantica čeka na odabir haljine iz snova. Kako bi odabrali onu pravu u kojoj ćete zablistati, te kako bi naučili hodati u štiklama poslušajte savijete koji slijede

Djevojke iznad 170 centimetara koje imaju proporcionalne obline savršeno će pristajati takozvane haljine tube odnosno rastezljive haljine koje prate liniju tijela s ukrasima poput cirkona na gornjem dijelu.

Isto tako ovom tipu građe lijepo pristaju i detalji oko struka, na bokovima ili dekolteu. Želite li se na plesu pojaviti u dugoj haljini neka ona bude do poda.

Za niže djevojke sitnije građe idealne su haljinice koje podsjećaju na krinoline. Želite li usku haljinu neka ona bude čim jednostavnija, bez dodatnih ukrasa ili pašmine. Niže djevojke trebale bi izbjegavati duge haljine.

Kada je riječ o bojama, djevojkama tamnije puti, smeđe kose i očiju pristaju sve nijanse narančaste, smeđa, zlatna i ljubičasta, dok svjetlijim maturanticama plavih očiju i pepeljaste kose pristaje također narančasta te bež, bijela, srebrna, ljubičasta i crna.

Još jedan važan segment maturalne večeri je hodanje u elegantnim štiklama. S obzirom da za to treba prakse, krenite s vježbanjem kako bi na taj dan zablistali.

Za početka stanite pred ogledalo i pokušajte opušteno i uspravno stajati, a koljena ne smiju biti previše razmaknuta. Napravite nekoliko koraka i vodite računa o tome da cipele moraju biti udobne.

>> Što staviti u proljetnu šoping košaricu?

>> Traperice koje će vas savršeno oblikovati

Nakon što ste odabrali idealne cipele došlo je vrijeme za vježbu. Cipele nosite u svakoj prilici, a najbolja vježba hodanja u štiklama su kućanski poslovi kao što je usisavanje i brisanje prašine jer na taj način savladavate koordinaciju pokreta i privikavate se na visoku potpeticu.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju