Kupovina darova za sve koje volite, hrana, piće, posjet prijateljima ili obitelji. Sve su to čari Božića koji tanje kućni budže i novčanik. Je li vam ostalo išta za novu odjeću i modne detalje s kojima ćete ući u 2011. godinu?!

Možda vam i nije potrebno baš previše, osim malo slobodnog vremena, pokoja ideja i nešto starih krpica ili ukrasnih mašni koje možete kupiti u svim pozamanterijama. Osvježite sami svoju odjeću i budite zavodnica na novogodišnjim tulumima.

Evo što savjetujemo:
• Krenimo od mašni, koje su ove sezone hit modni detalj. Njih ćete napraviti, poput nas na slijedeći način: od krpice napravite traku koju ćete duplo presaviti u kvadratni oblik. Iglom i koncem stisnite sredinu kako biste dobili koketnu mašnu. Ovakav ukras možete staviti na stari remen, rever sakoa, u kosu.

>> Sve Almine savjete pogledajte ovdje!

• Uz mašne ove se sezone nose i remeni. U novogodišnjoj noći neka bude raskošan. Stari gumeni crveni remen, koji je naglašavao struk tijekom ljetnih mjeseci pretvorite u zanimljiv modni detalj o kojem će se pričati na novogodišnjoj zabavi. Kako? Gumu remena treba dobro raširiti i po cijeloj duljini sašiti svilenu tkaninu. Nakon što se guma skupi, tkanina će učiniti zanimljive nabore koji će lijepo ukrasiti struk. Pazite na boje, kombinacija crvenog remena i zelene tkanine su pravi pogodak.

• Nakon mašni i remenja odjeću možete ukrasiti i cvjetićima i šljokicama. Znate li kako? Bogate svilene ruže možete napraviti od komadića krpica koje ćete kružno namotati oko čvrste sredine budućeg cvijeta. Pogledajte primjer na našoj snimci.

• Kad ste napravili dovoljno velik ukras iglom i koncem pričvrstite sve rubove cvijeta i na to dodajte kopčicu. Zanimljiv broš je gotov.

• Isto tako stari cvijet kojeg ste nosili čitavo ljeto možete pričvrstiti na tkaninu i pretvoriti u zanimljiv remen.

• Kakva bi to bila Nova godina kad na odjeći ne bi bilo šljokica? Ovakve detalje možete pronaći u specijaliziranim trgovinama hobi materijalima i jednostavno ih pričvrstiti peglom na dio odjevnog komada kojeg ćete nositi. Zanimljiv zar ne?
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju