Samo tjedan dana nakon udaje za Georgea Clooneya, Amal Alamuddin proglašena je najutjecajnijom Londončankom. Njezin je status i prije promjene prezimena označavao visoko obrazovanu i cijenjenu pripadnicu britanskog društva, a nakon približavanja svijetu Hollywooda Amal je postala prava zvijezda čiji utjecaj na modu i trendove nije ostao nezamijećen

Upravo kao i Catherine Middleton, 36 godina stara odvjetnica Amal Clooney svojim odabirom odjeće određuje trendove što dokazuje da se gotovo svaka haljina u kojoj se pojavi u javnosti rasproda u roku do nekoliko dana.

Zadnji takav primjer je retro haljina Oscara de la Rente takozvanog 'gingham' uzorka, pomno odabrana za dolazak u London iz Atene gdje je kao odvjetnica zastupala interese grčke vlade prilikom povratka dijela friza s Partenona izloženog u Britanskom muzeju.

Žena čiji je utjecaj veći od onoga premijera Davida Camerona, nadmašila je modno inspirativnu Catherine Middleton

Sve žene koje ne pitaju za cijenu 'ugrabile' su i cvjetnu haljinu Giambattista Vallija koju je Amal odjenula na prvom javnom pojavljivanju kao gospođa Clooney.

Sličnu 'sudbinu' imala je i midi haljina na crno bijele pruge Dolce&Gabbane čiji su primjerci nakon Amalinog pojavljivanja u Veneciji nestali s drvenih i virtualnih polica trgovina u roku jednog dana.

Očito je žena čiji je utjecaj veći od onoga premijera Davida Camerona, smještenog na 10. mjestu utjecajnih stanovnika Londona, nadmašila modno inspirativnu Catherine Middleton.

'Catherine efekt' tako je preuzela druga brineta, koja sve što odjene dobije atiketu 'rasprodano'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju