Od 10. do 14. listopada održava se Ambienta, 45.međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. U sklopu ovogodišnjeg sajma na visoko rangiranoj dizajnerskoj manifestaciji prvi puta se predstavio i Centar za rehabilitaciju Zagreb s radovima korisnika centra.

 

Centar za rehabilitaciju Zagreb, sjedište Orlovac je ustanova socijalne skrbi koja radi s odraslim osobama s intelektualnim teškoćama koje izrađuju unikatne uporabne tekstilne i keramičke predmete kao i rasvjetna tijela. Orlovac je prvi centar koji sudjeluje na ovakav način u poslovnom smislu, te koji zagovaraja ideju socijalnog poduzetništva kroz likovnost i dizajn u radu s osobama s intelektualnim teškoćama.

U sklopu Ambiente prvi puta se predstavio i Centar za rehabilitaciju Zagreb s radovima korisnika centraCilj ovakvog izlaganja jest prezentacija kvalitete rada i umjetničkih talenata kod osoba s intelektualnim teškoćama.

Korisnici su uključeni u cijeli proces stvaranja, od samog idejnog začetka – crteža, do finalizacije proizvoda te se na taj način promiče neovisnost i autonomija korisnika. Želja je pronaći i mjesto za njih na tržištu koje bi unaprijedilo samu proizvodnju, te na taj način osigurati korisnicima izvor prihoda koji bi im zasigurno poboljšao kvalitetu života.

Umjetnost poprima različite forme, povezuje i ruši prepreke te prelazi sve granice, bilo stvarne ili imaginarne, a dokaz tome možete vidjeti na Ambienti u paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

U sklopu Ambiente, Centar za rehabilitaciju Zagreb predstavio je unikatne dizajnerske radove U sklopu Ambiente, Centar za rehabilitaciju Zagreb predstavio je unikatne dizajnerske radove (Foto: Igor Šoban)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju