Ana Rucner ovih se dana vratila iz Kine gdje je održala motivacijski govor na svjetski poznatom događanju TEDxCEIBS u Kini.

Tema govora je bila: Bridge - Way to Happiness. Ana je prva Hrvatica koja je dobila poziv na ovo prestižno događanje te održala motivacijski govor pred nekoliko tisuća ljudi i predstavila ljepote Hrvatske.

Osim nje govore su držali i Dominique de Villepin bivši premijer Francuske, Lin Wei, projektant svjetski poznatih mostova u Hong Kongu i Macau, Kong Xiangdong, ugledni kineski, svjetski poznati pijanist i Joyce Deng, potpredsjednica Luxottice, najveće kompanije na svijetu za proizvodnju naočala i naočalnih leća.

Ana se priprema i za svoj autorski festival Ana u Gradu, koji se već devetu godinu održava u prekrasnom Dubrovniku, od 21. do 23. lipnja, a ove godine program je doista bogat i raznovrstan.

Već tradicionalni Pozdrav ljetu, kojeg naša vrsna violončelistica Ana Rucner upućuje iz amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu, održat će se 21.6., na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, u pet sati ujutro. Umjetničku podršku pružit će joj Sandra Bagarić i Darko Domitrović. Ovo jedinstveno iskustvo svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, koji uživaju u izlasku prvog ljetnog sunca, no ove godine doživljaj će biti dvostruk.

Istog dana, na mulu restorana Kantenari na Sunset Beach-u Dubrovnik, koncertom u 20 sati Ana će pozdraviti i prvi zalazak ljetnog sunca.

U sklopu Festivala gostuje i najstarije svjetsko Kazalište slijepih i slabovidnih osoba Novi život, koje će 22. i 23.6. u Kneževom dvoru održati dvije predstave humanitarnog karaktera, s početkom u 20 sati. Ana Rucner jako je ponosna na suradnju s ovim kazalištem, a njezin je cilj približiti vještine i ljubav prema umjetnosti koju slijepe i slabovidne osobe izražavaju na poseban, no iznimno zanimljiv način te skrenuti pažnju na važnost njihove integracije u društvo. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica darovat će se Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Dubrovačko-neretvanske županije.

Više informacija potražite na www.anarucner.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju