Legendarna glumica Audrey Hepburn rođena je 4. svibnja 1929. godine u Belgiji. Ova filmska diva jedna je od najvećih legendi klasične holivudske kinematografije, a od ranih dana svoje profesionalne karijere nosi i titulu modne ikone.

Stekla ju je zahvaljujući svom besprijekornom stilu, kojem je ostala vjerna do zadnjeg trena. Često se vode rasprave o tome kako bi se žene u određenim godinama trebale odijevati, a jedino pravilo po kojem bi se svaka od nas trebala voditi jest ovo - odijevajte se onako kako želite. Upravo je to radila i Audrey.

Prema rezultatima ankete koju je provela jedna američka stranica posvećena modi, žene iznad 60. godine života ne bi trebale pokazivati noge u kratkim suknjama, haljinama i(li) hlačama niti nositi kratke rukave. Tako barem misli većina ispitanika koja je sudjelovala u toj anketi.

Audrey Hepburn imala je 63 godine kada je na dodjeli nagrade Oscar 1992. zablistala u haljini svog prijatelja Huberta de Givenchyja.

Predivna toaleta u tamnoj nijansi ružičaste boje sa šlepom isticala je njezine gole ruke i nikome nije ni palo na pamet proglasiti je neprimjerenom zbog toga.

Svojim modnim odabirom zasjenila je najveće tadašnje zvijezde na dodjeli i baš joj nitko nije mogao parirati po eleganciji.

Mnogi smatraju i kako su jarke ili kričave boje neprimjerene za žene "u godinama".

Naravno, Audrey je i to opovrgnula svojim izdanjima te pritom dokazala kako je tajna dobrog stila u tome da nosite ono što želite, u čemu se osjećate dobro i u čemu sebi izgledate sjajno. To će ojačati vaše samopouzdanje, a upravo je ono najbolji modni dodatak.

Zavirite u galeriju i pogledajte kakve je sve kombinacije Audrey Hepburn nosila u posljednjim godinama svog života.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju