Pomama za latinoameričkim sapunicama u Hrvatskoj započinje s prikazivanjem legedarne telenovele "Divlja ruža".

Galerija Saul Lisazo (63) Fernando Colunga (53) Eduardo Santamarina (51) +5 Cesar Evora (60)

Naravno, usporedo s popularnošću sapunica rasla je i popularnost njihovih glavnih zvijezda. I dok su pripadnici muškog spola potajice bacali oko na ove serije, pripadnice ljepšeg spola bez suzdržavanja su uživale u dramatičnim ljubavnim pričama zgodnih glavnih junaka.

Tako mnogi i danas pamte telenovelu "Acapulco, dušom i tijelom" kojom nas je osvojio Saul Lisazo. Zgodni Argentinac lomio je srca obožavateljica diljem svijeta ulogom Davida Montalva koji se zaljubljuje u fatalnu crnku Lorenu Garciju (Patricia Manterola).

Jedan od najpoznatijih latino zavodnika s malih ekrana definitivno je i Fernando Colunga kojeg hrvatska publika posebno pamti po ulogama u serijama "Esmeralda" i "Otimačica".

Fernando Colunga (53) Fernando Colunga (54) (Foto: Getty Images)

Nezaboravan je i Meksikanac Eduardo Santamarina kojeg smo upoznali u ulozi Jose Andresa iz još jedne legendarne meksičke sapunice - "Marisol".

Eduardo Santamarina (51) Eduardo Santamarina (52) (Foto: Profimedia)

Markantni Kubanac Cesar Evora svojevremeno nas je osvajao stasom, ali i svojim dubokim seksipilnim glasom od kojeg i danas mnogim damama klecaju koljena.

Cesar Evora (59) Cesar Evora (60) (Foto: Profimedia)

"Stočar" je prva brazilska telenovela koja je osvojila Hrvate. Iako je glavnu mušku ulogu u njoj igrao Antonio Fagundes, brojnim ženama za oko je već tada zapeo Fabio Assuncao.

Fabio Assuncao (47) Fabio Assuncao (48) (Foto: Profimedia)

Tom fatalnom Brazilcu glavna konkurencija na malim ekranima po ljepoti je bio njegov sunarodnjak Thiago Lacerda. Predivnog Thiaga zapamtili smo po ulozi romantičnog Mattea Batistele iz serije "Naša zemlja" zaljubljenog u Giulianu Esplendoru (Ana Paula Arosio).

Brazilskog glumca Guya Eckera u Hrvatskoj je proslavila meksička sapunica "Laž“ u kojoj je glumio s Kate del Castillo.

Još jedan "stranac" koji je karijeru gradio u meksičkim sapunicama je i Fernando Carrillo iz Venezuele kojeg najviše pamtimo po ulogama u telenovelama "Rosalinda" i "Maria Isabel".

Mnogo obožavateljica i danas ima Juan Soler, meksikanac argentinskog podrijetla, zvijezda telenovele "Kad zavolim, vrijeme stane" u kojoj je glumio sa Silviom Navarro.

Guy Ecker (60) Guy Ecker (61) (Foto: AFP/Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju