Svaka buduća mladenka ima svoju viziju vjenčanja, a važan dio te vizije je vjenčanica. Raskošna, glamurozna, voluminozna, jednostavna, decentna, duga, kratka… Mogućnosti je mnogo. Ako još uvijek ne znate kakav biste model voljeli nositi na svom vjenčanju, možda će vas inspirirati najljepše vjenčanice modne kuće Chanel.

Galerija Chanel, proljeće/ljeto, 2017. Chanel, jesen/zima 2018./2019. Chanel, proljeće/ljeto 2018. +14 Chanel, jesen/zima 2017./2018.

Francuski Vogue izdvojio je modele nastale tijekom perioda u kojem je Karl Lagerfeld bio kreativni direktor ove legendarne modne kuće.

Poznat po svojim spektakularnim transformacijama prostora u kojima je održavao revije, Karl Lagerfeld desetljećima je oduševljavao modne krugove inventivnim setovima na svojim couture revijama koje su rijetko kad razočarale.

Vrhunac svake revije bila je Chanelova mladenka koju je svake sezone utjelovila u tom trenutku najpoznatija manekenka od Claudije Schiffer do Care Delevingne i Kendall Jenner. Prisjećamo se najljepših Chanelovih mladenki koje su stupile na pistu u vrhunskim couture kreacijama Karla Lagerfelda, piše Vogue.

Chanel, jesen/zima 1993./1994. Chanel, jesen/zima 1993./1994. (Foto: Afp)

Među odabranim modelima nalazi se noviji poput bajkovite ružičaste vjenčanice koju je Lily Rose-Depp nosila na reviji za proljeće/ljeto 2017. godine, ali i legendarni stari modeli među kojima je mini-vjenčanica u kojoj je na reviji za jesen/zimu 1993./1994. zablistala Claudia Schiffer.

U galeriji pogledajte koje su to haute couture vjenčanice modne kuće Chanel proglašene najljepšima.

Chanel, jesen/zima 2013./2014. Chanel, jesen/zima 2013./2014. (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju