U svijetu su sve popularniji makaroni u obliku jednoroga, koji se odnedavno mogu isprobati i u zagrebačkoj slastičarnici "Magnolia"

Zagrebačka slastičarnica "Magnolia" obnovila je svoju slatku ponudu s desertom koji je u posljednjih nekoliko tjedana postao pravi hit među svjetskim slastičarima. Riječ je o francuskim kolačićima makaronima koji imaju oblik te izgled jednoroga.

Jednorog je bajkovito biće koje je u mitologiji prikazano kao konj bijele dlake s rogom postavljenim nasred čela, vitkoga tijela, naglašenog vrata, krupnih očiju i duge grive. Prema mitološkim pričama njegovim tijelom kola srebrna krv koja može vratiti čovjeka iz smrti.

Ne čudi što je ova simpatična životinjica iz bajke bila inspiracija za izradu popularnih francuskih kolačića.

Fleksibilni kolačići koje svi vole

Makaroni se uvijek izrađuju od tri sastojaka: bjelanjaka, mljevenog bademovog brašna i šećera, otkriva nam Rosanda Jelinić, vlasnica slastičarnice "Magnolia" koje se mogu naći na tri zagrebačke adrese: Trakošćanska 17, Radnička 49 i Gundulićeva 4.

Ovi se makaroni potom pune ganachom koji se priprema od najfinije čokolade i aroma, a dodaju se i komadići pistacije, lavande i slično. Ovisno o veličini kolačića, nadjevu i stilu ukrašavanja makaroni se prodaju po cijeni od 7 do 12 kuna po komadu.

U izradi i ukrašavanju koristimo najbolje boje biljnog porijekla, ističe gđa. Jelinić te dodaje da su makaroni bezglutenski desert, pa ga mogu jesti i oni koji izbjegavaju ovu tvar u svojoj prehrani.

Jednorozi su hit i u Zagrebu. Potvrđuje to i Instagram profil slastičarnice, na kojem se mogu pročitati brojni oduševljeni komentari.

Zagrepčani su reagirali vrlo pozitivno, kaže nam Rosanda Jelinić, te dodaje: Kako i ne bi, kad su makaroni u obliku jednoroga prefini, a izgledaju prekrasno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju