Kada smo na našoj Facebook stranici objavili prekrasnu fotografiju nastalu na Filipinima, naša čitateljica Lidija Škarica poslala nam je fotografiju jednako lijepog prizora s otoka Krka.

Da ne moramo otputovati na drugi kraj svijeta kako bismo vidjeli bajkovite i umirujuće prizore pokazala nam je naša čitateljica Lidija Škarica.

Kada smo na našoj Facebook stranici objavili prekrasnu fotografiju nastalu na Filipinima, poslala nam je fotografiju jednako divnog prizora s otoka Krka.

Malo bliža opcija, možda ne ovoliko čudesna, ali ipak lijepa, napisala je Lidija uz fotografiju koja je nastala u gradu Krku, na putu do plaže koja se nalazi ispred hotela Bor.

Kombinacija mora, sunca i borovine pravo su 'gorivo' za tijelo i dušu, a to je potvrdila i znanost. Istraživanja su pokazala da boravak na svježem zraku povećava količinu energije u 90 posto ljudi, a miris borovine dokazano smanjuje našu razinu stresa. Jednako djeluje i sam pogled na morsko plavetnilo ili zelenilo borovih šuma.

Dobrobiti morske vode odavno su nam poznate. Zahvaljujući brojnim mineralnim solima i mikroorganizmima s antibakterijskim djelovanjem imaju pozitivan učinak na naše zdravlje i organizam. Morska voda pomaže u zacjeljivanju rana, kod liječenja reumatoidnih bolesti, osteoartritisa, raznih infekcija i upala, a posebno je povoljna za tretiranje kožnih bolesti poput ekcema i psorijaze ili akni.

Fotografijama naše čitateljice želimo oraspoložiti sve one koji nisu u mogućnosti odmarati uz morsko plavetnilo jer i sam pogled na ljepote hrvatske obale liječi srce i dušu.

Pogledajte i 7 najboljih anticelulitnih plaža u Hrvatskoj, a zatim provjerite koje su hrvatske plaže idealne za odmor s djecom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju