Gotovo je sa zamamnim figurama kakve su imale Sophia Loren i Marilyn Monroe. Antropologinja Elizabeth Cashdan tvrdi kako će uspješne poslovne žene, zahvaljujući stresu, uskoro poprimiti vitki i dječački oblik tijela.

Žene zbog poslovnih zahtjeva i stresa počinju izlučivati hormone koji im, kao obrambeni odgovor, pomaže da budu fizički jače i prebrode stres

Za razliku od poslovnih žena koje će zbog napornog dnevnog ritma i stresa izgubiti svoje obline i sve više nalikovati vitkim dječarcima.

Umjesto njih, žene koje su odabrale ostanak kod kuće kako bi se brinule o djeci zadržat će nešto ženstveniji izgled, ali i masne naslage u predjelu trbuha, a ne toliko u bokovima, kazala je profesorica Cashdan.

U prilog tvrdnji profesorice idu i novi standardi filmske ljepote prema kojima je ravna i gotovo androgena Keira Knightley pericipirana kao izuzetno lijepa žena, dok je figura sirene ili pješčanog sata već neuobičajena.

Riječ je zapravo o sociološkom koliko i evolucijskom fenomenu, jer žene zbog stresa proizvode hormone koji kao prirodni obrambeni mehanizam pomažu da budu fizički jače i prebrode stres.

Kao posljedica, zaposlene žene imaju ravniju i manje zaobljenu figuru. Profesorica Cashdan (University of Utah), z svrhu istraživanja provela je opsežne opzervacije i proučavala 4 europske i 33 ne-zapadne populacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju