Vježbanje u prirodi na svježem zraku neprocjenjivo je iskustvo koje svatko treba doživjeti, a ujedno je i prava prilika da se pokrenemo čak i ako nismo skloni vježbanju. Naime, od svibnja do rujna Bundek postaje glavna zagrebačka lokacija za kolektivno vježbanje.

Fizioterapeuti Stjepan Dren Mlinarec, Silvija Gubić i Ana Horvat iz centra za unaprjeđenje zdravlja Rekreativa Medical jednom tjedno u razdoblju od 4 mjeseca održavati će besplatne treninge za sve građane voljne rekreacije.

Treninzi se održavaju jednom tjedno petkom, subotom ili nedjeljom te traju 60 minuta, a svaki ćete tjedan putem maila dobivati obavijest o terminu održavanja sljedećeg treninga. 

Sve su vježbe prilagođene za opću populaciju, a izvoditi će se na skrovitoj zelenoj površini nedaleko jezera i plutajuće pozornice.

Vježbe u kojima ćete se moći okušati na Bundeku su medicinske vježbe za kralježnicu i zdravija leđa te DNS vježbe koje se sastoje od prirodnih pokreta kao što su puzanje, rolanje, stajanje, hod te čučanj.

Slika nije dostupna Samo 15 minuta: Pet razloga zašto je i kratka tjelovježba dovoljna  

Slika nije dostupna Jako uvjerljivi razlozi koji će vas potaknuti da provodite više vremena u prirodi

Ako vas brine što odjenuti za trening, ne brinite, bitno je da se osjećate ugodno, a ionako ćete vježbati bosi. Od potrebnih rekvizita potrebni su vam samo prostirka, a dovoljan je i običan ručnik.

Sve potrebne informacije potražite na linku: rekreativa.medical@gmail.com

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju