Kultna klasika Burberry balonera nametnula se kao omiljeni modni imperativ brojnih holivudskih zvijezda

Još od pedesetih godina 19. stoljeća kada je Thomas Burberry prvi puta osmislio sada već bezvremenski Burberry baloner, upravo je taj odjevni predmet postao temeljni element svake 'outerwear' kolekcije.

Usprkos tome što danas postoje i brojne redizajnirane varijante balonera sa zakovicama ili neobičnim detaljima, dizajn Burberry balonera više od sto godina ostaje vjeran klasičnim krojevima i kvalitetnom materijalu gabardenu u nekoliko osnovnih boja.

Materijal gabarden otporan na vodu i vjetar nastao je davne 1879. godine, a nedugo nakon toga Burberry je lansirao i prve balonere u klasičnoj bež boji. Među prvima su ih u rovovima nosili britanski vojnici i časnici tijekom Prvog svjetskog rata, a od engleske riječi ‘trench’ (rov) naposljetku je proizašao i engleski naziv za baloner (‘trench coat’).

Vjernost klasici potvrdila je status Burberry balonera kao modne ikone karakterističnog kroja i proslavljene podstave tartanskog uzorka.

Rafinirana jednostavnost i prepoznatljiva elegancija Burberry krojeva privlače poglede i zrače glamurom, a upravo je to baloner s potpisom globalne britanske modne kuće učinilo omiljenim 'outerwear' komadom brojnih slavnih lica.

Karlie Kloss
i Cate Blanchett svoj Burberry baloner rado nose u svakodnevnim kombinacijama, dok su ga Blake Lively, Naomi Watts i Tom Hardy prošetali po crvenom tepihu.

Bisernobijeli model koji je Blake Lively nosila na ovogodišnju MET Gala večeru savršeno je istaknuo njezinu romantičnu lepršavu večernju haljinu, dok je Naomi Watts tu istu večer plijenila poglede u tonovima plave.

Tom Hardy je na premijeri Oscarom nagrađenog filma 'The Revenant' mamio ženske uzdahe kombinacijom decentne britanske elegancije i muževne grubosti.

Outfiti holivudskih zvijezda nerijetko podliježu trendovima, ali bogato naslijeđe besprijekorne Burberry elegancije klasika je koja nikada neće izaći iz mode. Burberry balonere potražite u Burberry storeu, Kaptol centar Zagreb te XYZ Premium Fashion Storeovima, Arena centar Zagreb te City Center one Split.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju