Dok praćenje tredova zna biti zabavno, čak nas i gurnuti izvan zone komfora, postoje neke situacije u kojima je klasika ipak najbolji izbor.

Galerija Charlize Theron kosu je skratila u popularni bob Irina Shayk i bob Anna Wintour +11 Slojevito ošišana kosa Emily Ratajkowski

Vrlo često te se situacije tiču kose i šišanja jer vjerojatno ste barem jednom u životu napravili nešto s kosom, požalili nekoliko dana kasnije i onda morali čekati duže vrijeme da ona izraste i da se sve vrati na staro.

Srećom, u svijetu kose postoje frizure koje su uvijek dobar izbor, koje lijepo izgledaju i zbog kojih nećete plakati tjednima kasnije.

U nastavku donosimo pet frizura koje su izdržale test vremena i spadaju u kategoriju klasika. Biraju ih i slavne dame, a uz svaku od njih bez problema može stajati i pridjev bezvremenska.

Bob

Jedna ovakva lista ne može proći bez boba, frizure koja već godinama ne silazi s liste popularnosti.

Klasični bob istovremeno je jednostavan, elegantan i šik. Od njega godinama ne odustaje Anna Wintour, a biraju ga i mnoge druge slavne dame.

Istina je da ako želite da vaš bob uvijek bude besprijekoran, ne smijete preskakati odlaske frizeru, ali istina je i da ćete s bob frizurom uvijek izgledati dotjerano, bez obzira odlučili se za razbarušenu ili ravnu verziju.

Irina Shayk i bob Irina Shayk i bob (Foto: Profimedia)

Duga, slojevita kosa

Duga, slojevita kosa, kakvu vole Jennifer Aniston i Rosie Huntington-Whiteley klasik je za sve djevojke i žene koje vole glamur.

Za dobar izgled ove frizure ključni su slojevi koji sprječavaju jednolik i dosadan izgled. Dodavanjem različitih duljina vaša frizura dobiva na volumenu.

Rosie Huntington-Whiteley Rosie Huntington-Whiteley (Foto: Profimedia)

Valoviti lob

Frizura koji je lakše održavati nego bob, a izgleda dobro na svakome jest lob, kosa duljine do ramena.

Čak i ako imate prirodno ravnu kosu, povremeno ga razbarušite ili napravite "krupne" valove kako bi lob izgledao moderno i opušteno.

Emma Stone također rado bira lob Emma Stone također rado bira lob (Foto: Profimedia)

Frizura s paperjastim šiškama

Ove šiške nisu strogo odrezane, a ono što ih čini idealnim izborom ako donesete odluku da želite šiške jest činjenica da licu daju mladenački izgled i možete ih nositi naprijed ili ih, ako su vam dosadile, gurnuti na stranu.

Elizabeth Olsen Elizabeth Olsen (Foto: Profimedia)

Pixie

Za sve one koji su fanovi kratkih frizura, dobra pixie frizura uvijek je odličan izbor. Izgleda elegantno i moderno, a osim toga odličan je izbor za topliji dio godine koji je pred nama.

Odvažnim djevojkama s pixie frizurom vjerojatno najviše zavidimo kada se temperatura popne iznad 30 stupnjeva Celzijevih.

Michelle Williams Michelle Williams (Foto: Profimedia)

Inspiracija za šišanje: Pet frizura koje će se kopirati u 2024. godini Barokni bob Zendaya i barokni bob Florence Pugh +0 Ciara

Inspiracija za šišanje: 20 najboljih bob-frizura svih vremena po odabiru Voguea Charlize Theron Twiggy Diana Ross +16 Louise Brooks

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju