Početkom svake nove godine zbrajaju se uspjesi iz prošle, a one glazbene obično određuje Billboardova ljestvica najslušanijih pjesama na svijetu. Apsolutni pobjednik 2023. jest pjesma "Flowers", u kojoj je Miley Cyrus opjevala žensku snagu.

U pjesmi Flowers Miley govori o ljubavi prema sebi i hrabrosti, a mnogi smatraju da se u njezinim stihovima nalaze poruke njezinu bivšem suprugu Liamu Hemsworthu.

Počela sam plakati / Ali onda sam se sjetila / Mogu si kupiti cvijeće / Napisati svoje ime u pijesku / Razgovarati sama sa sobom satima / Mogu se odvesti na ples / I mogu se držati za ruku / Mogu voljeti sebe bolje nego ti.

Pjesma je obarala rekorde otkako je izašla, a na kraju je zasjela na sam vrh liste 20 najslušanijih pjesama na svijetu. Primjera radi, po izlasku je srušila nekoliko rekorda na Spotifyju te je prikupila više od 7,7 milijuna pregleda u prva 24 sata.

Visoko drugo mjesto zauzela je pjesma Calm Down, nigerijskog repera Divinea Ikubora, poznatijeg kao Rema, i Selene Gomez, koja je izišla još 2022. godine. Nova verzija pjesme odmah je po izlasku zacementirala svoje mjesto, a govori o ljubavi.

Treća najslušanija pjesma na svijetu jest jest Kill Bill, pjevačice Soláne Imani Rowe, poznatije pod umjetničkim imenom SZA, koja govori o osveti.

U nastavku pogledajte koju su još pjesme zasjele na listu 20 najslušanijih pjesama na svijetu u 2023.

4. Anti-Hero, Taylor Swift

5. Die For You, The Weeknd & Ariana Grande

6. As It Was, Harry Styles

7. Unholy, Kim Petras & Sam Smith

8. I'm Good (Blue), David Guetta

9. Creepin', Metro Boomin, The Weeknd, 21 Savage

10. Last Night, Morgan Waller

11. La Bebe, Yng Lvcas & Peso Pluma

12. Ella Baila Sola, Eslabon Armado & Peso Pluma

13. Until I Found You, Stephen Sanchez

14. I Ain't Worried, OneRepublic

15. Save Your Tears, Ariana Grande & The Weeknd

16. Another Love, Tom Odell

17. Seven, Jungkook

18. TQG, Karol G & Shakira

19. La bachata, Manuel Turizo

20. Cupid, Fifty Fifty

U mrak haljini staroj 32 godine Miley Cyrus poručuje - mogu voljeti sebe bolje nego ti Miley Cyrus Revija Yves Saint Laurent za jesne/zimu 1991/92 Miley i haljina Yves Saint Laurent +1 Miley Cyrus

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju