Bob frizure jedan su od prvih izbora mnogih žena kada se odluče skratiti kosu.

Galerija Mnoge filmske junakinje nosile su bob frizure Audrey Tautou kao Amélie Poulain Nastassja Kinski kao Jane Henderson u filmu Pariz, Teksas +4 Faye Dunaway utjelovila je slavnu kriminalku Bonnie Elizabeth Parker

Njihova popularnost raste od Prvog svjetskog rata kada su žene počele nositi kraće i praktičnije frizure, jednostavnije za održavanje.

Još uvijek su među najomiljenijim frizurama, a vremenom su dobile i brojne varijacije pa se mogu prilagoditi svakom ukusu, gustoći, jačini i boji kose.

Neke od najljepših i najutjecajnijih bob frizura nosili su i brojni ženski filmski likovi. Za razliku od duge kose koja se povezuje s klasičnijim poimanjem ženstvenosti, kraće frizure sugeriraju odvažniju stranu pa ne čudi da redatelji svojim ženskim likovima vole davati jači karakterni pečat frizurama kao što su varijante boba.

Za vas smo izdvojili sedam nama najljepših i najnezaboravnijih filmskih bob frizura svih vremena – od misteriozne Mije Wallace iz Paklenog šunda do vrckave Amélie. Na vama je da se udobno smjestite i odlučite koja vam je frizura najljepša. Tko zna, možda vas inspirira za neplanirani posjet frizeru.

Carey Mulligan – Veliki Gatsby

Moderna interpretacija frizure iz dvadesetih, klasična i vrlo profinjena, pretvorila je lijepu glumicu u Daisy Buchanan, neodoljivu plavokosu flapper djevojku. Zaglađeni slojeviti bob još ljepše dolazi do izražaja uz suptilne ukosnice.

Carey Mulligan u filmu Veliki Gatsby Carey Mulligan u filmu Veliki Gatsby (Foto: Profimedia)

Emilia Clarke – Prošlog Božića

Razbarušen blago valovit poludugi bob koji glumica nosi u blagdanskom filmu Prošlog Božića vrlo je ležeran i razigran te je posebno istaknuo glumičine crte lica i vedru osobnost Katarine Andrich koju Emilia glumi.

Emilia Clarke kao Katarina Andrich u filmu Prošlog Božića Jennifer Lawrence kao Katarina Andrich u filmu Prošlog Božića (Foto: Profimedia)

Nastassja Kinski – Pariz, Teksas

Tupi bob duljine do brade, s valovitim prednjim pramenovima koji ležerno uokviruju lice i jasno definiranim razdjeljkom zaštitni je znak Jane Henderson koju u filmu Pariz, Teksas utjelovljuje glumačka diva Nastassja Kinski. Uz ružičasti čupavi angora džemper ova frizura stvara kultnu sliku koja se ne zaboravlja tako lako.

Nastassja Kinski kao Jane Henderson u filmu Pariz, Teksas Nastassja Kinski kao Jane Henderson u filmu Pariz, Teksas (Foto: Profimedia)

Gwyneth Paltrow – Obitelj čudaka

Ravni bob, savršeno zaglađen i besprijekornih vrhova, s nezaobilaznom crvenom ukosnicom, frizura je to koju Margot Tenenbaum iz Obitelji čudaka Wesa Andersona nosi još od djetinjstva. Razlog zbog kojega itekako funkcionira i u odrasloj dobi je to što je savršena kombinacija pomalo djetinjastog, a istovremeno vrlo sofisticiranog stila.

Gwyneth Paltrow kao Margot Tenenbaum u filmu Obitelj čudaka Gwyneth Paltrow kao Margot Tenenbaum u filmu Obitelj čudaka (Foto: Profimedia)

Audrey Tautou – Amélie

Jedna od najpopularnijih filmskih bob frizura, ona za koju frizerki možete reći da želite kosu kao iz Amélie i sigurno će znati na što mislite, upravo je to neodoljiv razbarušeni francuski bob kratkih šiški koji Audrey Tautou nosi u ovom mnogima dragom filmu.

Audrey Tautou kao Amélie Poulain Audrey Tautou kao Amélie Poulain (Foto: Profimedia)

Uma Thurman – Pakleni šund

Strogi crni bob sa šiškama rezerviran je za odvažne žene poput lika Mia Wallace iz kultnog Paklenog šunda. Njezin je izgled bio inspiriran zvijezdama nijemog filma i trebao je prizvati femme fatale energiju, a to je ovom frizurom besprijekornog sjaja itekako postignuto.

Uma Thurman kao Mia Wallace u kultnom Paklenom šundu Uma Thurman kao Mia Wallace u kultnom Paklenom šundu (Foto: Profimedia)

Faye Dunaway – Bonnie i Clyde

Šećer na kraju retro je frizura koju nosi jedna od najpoznatijih i najodvažnijih filmskih kriminalki Bonnie Elizabeth Parker. Lik je rađen prema stvarnoj Bonnie, ali frizura je djelo mašte redatelja i frizera. Voluminozan i raskošan plavi bob duljine do vrata liku daje dozu fatalne ženstvenosti te pomalo prikriva njezin pravi karakter. U filmu odvažna Bonnie često nosi i beretku te tako još više ističe istančan ukus za lijepo.

Faye Dunaway utjelovila je slavnu kriminalku Bonnie Elizabeth Parker Faye Dunaway utjelovila je slavnu kriminalku Bonnie Elizabeth Parker (Foto: Profimedia)

Čija vam je od ovih filmskih bob frizura najljepša?

glasova:

U anketi dajte glas za vama najdražu od ovih frizura. 

10 dokaza da je talijanski bob najglamuroznija varijanta popularne frizure Zendaya Zendaya Zendaya +8 Zendaya

10 slavnih žena s tako dobrim bob-frizurama koje će vas potaknuti na promjenu Margot Robbie Jennifer Lopez Cate Blanchett +6 Regina King

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju