Kao i u modi, tako se svake godine pojave i novi trendovi u uređenju interijera. I jednima i drugima prvo svoj blagoslov mora dati cijenjeni magazin Vogue, koji već dugo ne diktira samo modne trendove.

Vogue je razgovarao s poznatim arhitektima i dizajnerima interijera kako bi provjerio koja će to boja u 2022. godini biti najpopularnija kada je u pitanju uređenje doma, a odgovor je - smeđa.

Magazin piše kako popularnosti smeđe doprinosi i sve veća popularnost takozvanog toplog minimalizma u uređenju interijera. Minimalizam i umjetnost jednostavnosti u uređenju prečesto su se svodili na bijelu boju, što je potom rezultiralo vizualno vrlo hladnim interijerima.

Otkako smo u posljednje dvije godine svi mnogo više vremena počeli provoditi kod kuće, javila se potreba za jednako neutralnim, ali ipak toplijim rješenjima.

Tu je na scenu stupila paleta smeđih nijansi. Međutim, to ne znači da ćemo u narednim godinama gledati povratak bež kauča i kuhinja. Upravo suprotno, kao najpopularnije nijanse smeđe izdvajaju se one tamnije, poput boje čokolade ili karamela, pa sve do zagasitih nijansi koje gotovo pa graniče s tamnosivom ili crnom.

Uvijek smeđa, nikad siva. To je moj moto. Nijanse smeđe boje u interijer donose toplinu, prizemljenost i mir. Mogu poslužiti kao nadopuna, ali i kao baza za druge detalje u dominantnim bojama, kaže dizajner Jake Arnold.

Ako vas zanima kako tamnije nijanse smeđe boje izgledaju u interijerima, zavirite u našu galeriju i inspirirajte se za potencijalno (pre)uređenje svojeg životnog prostora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju