Kao i u modi, tako se svake godine pojave i novi trendovi u uređenju interijera. I jednima i drugima prvo svoj blagoslov mora dati cijenjeni magazin Vogue, koji već dugo ne diktira samo modne trendove.

Galerija Smeđa boja u uređenju interijera - 4 Smeđa boja u uređenju interijera - 8 Smeđa boja u uređenju interijera - 6 +5 Smeđa boja u uređenju interijera

Vogue je razgovarao s poznatim arhitektima i dizajnerima interijera kako bi provjerio koja će to boja u 2022. godini biti najpopularnija kada je u pitanju uređenje doma, a odgovor je - smeđa.

Smeđa boja u uređenju interijera - 8 Spavaća soba u kojoj dominiraju smeđe nijanse (Foto: Living4media)

Magazin piše kako popularnosti smeđe doprinosi i sve veća popularnost takozvanog toplog minimalizma u uređenju interijera. Minimalizam i umjetnost jednostavnosti u uređenju prečesto su se svodili na bijelu boju, što je potom rezultiralo vizualno vrlo hladnim interijerima.

Otkako smo u posljednje dvije godine svi mnogo više vremena počeli provoditi kod kuće, javila se potreba za jednako neutralnim, ali ipak toplijim rješenjima.

Smeđa boja u uređenju interijera - 3 Kuhinja sa smeđim detaljima (Foto: Living4media)

Tu je na scenu stupila paleta smeđih nijansi. Međutim, to ne znači da ćemo u narednim godinama gledati povratak bež kauča i kuhinja. Upravo suprotno, kao najpopularnije nijanse smeđe izdvajaju se one tamnije, poput boje čokolade ili karamela, pa sve do zagasitih nijansi koje gotovo pa graniče s tamnosivom ili crnom.

Uvijek smeđa, nikad siva. To je moj moto. Nijanse smeđe boje u interijer donose toplinu, prizemljenost i mir. Mogu poslužiti kao nadopuna, ali i kao baza za druge detalje u dominantnim bojama, kaže dizajner Jake Arnold.

Ako vas zanima kako tamnije nijanse smeđe boje izgledaju u interijerima, zavirite u našu galeriju i inspirirajte se za potencijalno (pre)uređenje svojeg životnog prostora.

Smeđa boja u uređenju interijera - 4 Smeđa boja u dnevnom boravku (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju