Saznajte koji sve boje ruževa mogu vaš osmijeh učiniti svjetlijim i blistavijim te kako u stilskom make-overu izabrati pravi sa sebe

 

Mnoge od nas mogle su primijetiti kako popularna ljetna nijansa ruža, koraljno crvena, zapravo ne laska našem blistavom osmijehu. Zašto je tomu tako, jednostavno objašnjavaju pravila komplementarnih boja.

Plava i narančasta odnosno žuta stoje suprotno jedna od druge u spektru boja. S obzirom da se suprotnosti privlače plavi tonovi u ruževima poništavaju žućkaste tonove naših zubi. Donosimo vam nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete izbjeći grozne nijanse ruževa s obzirom na vaš ten ili pak izabrati one koje će vaš osmijeh učiniti blistavijim.

1. Izaberi pravi crveni ruž za sebe

Ne kaže se nizašto kako za crveni ruž treba hrabrosti jer crveni ruž može stajati svakome samo ako izaberete pravu nijansu s obzirom na vaš ten. Upravo tada ovaj će najženstveniji ruž istaknuti sve vaše atribute i učiniti vaše zube bjeljima.

Ako ste blijede puti birajte crveni ruž boje višnje s plavim podtonom i vaš osmijeh će zablistati.

One tamnije puti trebale bi birati crvene nijanse boje vina ili kestena. Ljubičasti podton učinit će čuda kada je riječ o bjelini vaših zubi.

2. Boja maline za blistaviji osmijeh

Ružičasta je obično nježnija i svjetlija od crvene, pa većinu puta ne može dati isti efekt kao tamnije boje koje ističu naše zube.

No i dalje nam mogu dati holivudski osmijeh ako se držimo hladnijih tonova kao što je boja maline. Dok boje koje imaju koraljnih ili narančastih tonova treba izbjegavati.

3. Izbjegavajte smeđe tonove

Smeđi ruževi nikako ne laskaju vašem osmijehu. Primjerice bordo ruževi sa smeđom bazom istaknut će žute ili smeđe mrlje na vašim zubima. Umjesto njih, ako se ste svjetlije puti, držite se ruževa boje tamnih bobica s plavim podtonom poput onog nijanse šljive.

Ženama tamnije puti najbolje će stajati grimizni ruževi odnosno oni boje crvenog graha. Ta nijansa dobro pristaje skoro svakoj puti, a njezina plava baza čini vaše zube svjetlijima.

4. Obično sjajilo je vaš najbolji prijatelj

Obično sjajilo učinit će vaše usne mokrim, a zube blistavim dok mat ruževi često čine baš suprotno. No sjajila sa sedefastim tonovima treba izbjegavati u širokom luku jer čine naše usne svjetlijima, ali ne i naše zube.

5. Recite ne neonskim ruževima

Neonski ruževi ističu vaše usne i preplanulu put, no zube bacaju u drugi plan. Ruževi svijetlih flourescentnih nijansi nikako neće laskati vašem osmijehu, već naprotiv može vaše zube učiniti tamnijima.

Osim pravih nijansi iza blistavog osmijeha stoji i intenzivno čišćenje naših zubi. Posebno dizajnirana Aquafresh® Intense Clean zubna pasta daje dvostruki učinak čišćenja na teško dostupnim mjestima, u odnosu na obične paste za zube, jer sadrži pet puta manje aktivne mikrokristale.

Veliku ulogu u oralnoj higijeni igraju i odgovarajuće četkice. Tri superjunjakinje, Ekstremno precizna, Super intenzivna i Nepobjediva, pridružile su se Kapetanu Aquafreshu® u borbi za naše zdrave i čiste zube, a uz to žele iznenaditi stilskom preobrazbom jednu najbržu čitateljicu koja odigra Aquafresh® kviz znanja i brzine.

 

Zato, ako već niste, odigrajte kviz jer možda baš vi budete najbrži i osvojite vrijedne nagrade. Priliku za izvrsne poklone imat će čak 101 čitateljica, od kojih će, kao što smo već rekli, jedna koja najbrže točno odgovori na tri jednostavna pitanja osvojiti stilsku preobrazbu koja uključuje poklon bon za odjeću u vrijednosti 3.500 HRK, poklon bon za frizerske usluge u vrijednosti 800 HRK i poklon bon za kozmetičke usluge u vrijednosti 800 HRK. Ostalih 100 najbržih i točnih odgovora dobiti će Aquafresh® četkicu za zube kojom će postići blistav osmijeh koji osvaja. Dodatne informacije o nagradnoj igri potražite u pravilniku Aquafresh ® kviza.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju