Ako spadate među one koji će dolazak ljeta iskoristiti za promjenu frizure, možda će vas zanimati i boje koje stručnjaci za kosu već sada ističu kao najpopularnije za period pred nama.

Konkretno, izdvojili su devet najboljih ljetnih boja za kosu za 2022. godinu, a donosimo ih u nastavku. Na vama je samo da procijenite vidite li i sebe s nekom od ovih nijansi i da se zatim s fotografijom željene boje pojavite u frizerskom salonu.

1. Zlatna bronca

Radi se o medeno smeđoj nijansi koja frizuri donosi dozu svjetline zahvaljujući pramenovima. Radi se o nijansi koja prema riječima stručnjaka pristaje većini žena, a koja se lako održava.

2. Pepeljasto zlatna

Ova nijansa spaja najbolje od oba svijeta, a tu mislimo na svijet plavuša i brineta. Vole ju zvijezde među kojima je i Jennifer Lopez, a ona je savršena ravnoteža između tople i hladne plavuše.

3. Beachy bronde

Radi se o boji koja je, prema riječima stručnjaka, super seksi, s puno dimenzija, pokreta i teksture. Mješavina svjetlijih i tamnijih pramenova stvara dojam kao da je kosa posvijetlila na suncu.

4. Pješčano bakrena

Ova boja je kao stvorena za sve koji bi htjeli ići u narančastom smjeru, ali ne pretjerano narančastom. Dodavanje suptilnih svjetlijih pramenova savršen je način da se razbije bakrena nijansa, a rezultat je pješčano bakrena kombinacija.

5. Punk kosa

Ako ste odvažniji kada je u pitanju kosa, bezbrzižno ljeto idealno je za isprobavanje primjerice ružičaste boje. A možda je baš ljeto pred nama ono u kojem ćete izaći iz svoje zone komfora, barem po pitanju frizure.

6. Jarke boje

Boje poput jarko narančaste daju našeg izgledu dozu zabave i odvažnosti. Radi se o bojama koje često brzo izblijede pa mogu biti idealan izbor za življe ljeto.

7. Jagoda-brineta

Ovisno o vašoj prirodnoj boji kose ova nijansa može varirati između super živopisne i prigušene, neutralnije. Kako god, radi se o spoju s kojim ćete ovog ljeta biti u trendu.

8. Plavi babylights pramenovi

Radi se o pramenovima zbog kojih kosa izgleda prirodnije te stvaraju dodatnu dimenziju. S razlogom ih vole slavne dame poput Margot Robbie i Gwyneth Paltrow.

9. Plavuša iz 90-ih

Boja koju je 90-ih između ostalih proslavila Pamela Andreson vratila se na velika vrata. Ako se odlučite za neku ovakvu nijansu stručnjaci napominju da je bitno koristiti odgovarajući šampon i regenerator kako bi kosa što duže izgledala sjajno.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju