Odvojiti poslovno od privatnog znači uspostaviti jasne granice između profesionalnog i osobnog života. To je važno da bi bolje upravljali svojim vremenom i resursima, te kako da bi se bolje usredotočili na oba područja života bez da jedno utječe na drugo. No, je li nekim profesijama ipak teže pronaći granicu?

PR PR Foto: PR


Pravi heroji ne nose plašteve, ali nitko ne sumnja u njihove super moći. Prvi su na mjestima nesreće i bezuvjetno riskiraju svoje živote da bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Vatrogasci i liječnici nadljudskim naporima pokušavaju prevladati opasne i nepredvidive situacije. Oni svoj radni dan ne planiraju, već odluke donose u djeliću sekunde, funkcionirajući pod pritiskom i velikim očekivanjima drugih.

PR PR Foto: PR


Sve su to razlozi zbog čega rado gledamo serije „Goruća zemlja“ i „Uvod u anatomiju“. One na vrlo realističan način prikazuju specifičnosti ovih profesija kojima se divimo. „Uvod u anatomiju“ koji gledamo na FOX Life kanalu hvaljena je zbog svoje preciznosti i točnosti prikazivanja raznih medicinskih problema, kao i etičkih dilema s kojima se liječnici često susreću. Jednako dobro radni dan vatrogasaca te emocionalni teret koji nose prikazuje „Goruća zemlja“ koji se emitira na FOX kanalu. Serije razbijaju taj ponekad idilični prikaz zanimanja, gdje ulaskom u operacijsku salu ili izlaskom na teren naši junaci zaboravljaju svoje privatne probleme.

PR PR Foto: PR


Osim poslovnih, obje serije istražuju osobne probleme glavnih likova koji se suočavaju s raznim životnim preprekama. Promatrajući poznatu doktoricu Meredith Grey koja je upravo na stolu izgubila pacijenta, dok istovremeno proživljava bolnu svađu ili prekid s dečkom, emocionalno se povezujemo s likovima i njihovim životnim borbama. Ova poznata serija se tijekom svog dugogodišnjeg emitiranja bavila različitim medicinskim slučajevima, ali također se fokusirala na osobne živote likova i njihove međusobne odnose. U posljednjoj sezoni, tu su novi izazovi, ali i zatvaranja velikih poglavlja.

Ovaj mjesec slavimo stvarne super heroje na FOX i FOX Life kanalu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju