Neovisno o tome na koliko vremena napuštamo svoj dom, pakiranje za ljetovanje ponekad može potrajati cijeli dan. Od kozmetike, odjeće, obuće, pa sve do mobitela, laptopa i knjiga – to su samo neke od stvari bez kojih ne odlazimo na zasluženi odmor jer nam omogućuju da bezbrižno uživamo u svim radostima koje ljeto sa sobom nosi.

Galerija Logitech G535 Logitech G535 Logitech G535 +16 Logitech G535

Prije kretanja na putovanje poželjno je provjeriti novčanik Prije kretanja na putovanje poželjno je provjeriti novčanik Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Dokumenti i novci
Prije negoli sjednemo u auto i krenemo na put prema sunčanoj destinaciji, trebamo dobro provjeriti imamo li sa sobom sve dokumente i novce. Osobna, zdravstvena, vozačka, kreditna kartica i putovnica za one koji putuju izvan Europske unije. Iako većinu dokumenata uvijek imamo uz sebe, poželjno je provjeriti novčanik prije kretanja na put kako bismo bezbrižno nastavili putovanje jer svakome od nas barem se jednom dogodilo da je zaboravio ponijeti sa sobom jednu od ovih važnih sitnica. Sve ostalo što smo možda i zaboravili kod kuće možemo kupiti novcem. Iako se sve više oslanjamo na kreditne kartice, odlazimo li u stranu zemlju, uvijek treba nabaviti gotovinu u valuti koju njeguje ta zemlja kako bismo se mogli snaći u slučaju nužde.

Logitech G535 Logitech G535 Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

Tehnologija
Sati koje provodimo u autobusu, avionu ili pak nekom drugom prijevoznom sredstvu uvijek se lakše podnose uz dobru glazbu. Tako svaki putoholičar zna da se na putovanje ne kreće bez pametnog telefona i kvalitetnih slušalica poput Logitechovih G535, koje će eliminirati vanjske zvukove i omogućiti da uživamo u putovanju uz omiljenu listu pjesama.

Iako je riječ o gaming slušalicama, Logitech G535 lako možemo sa sobom ponijeti kamo god išli jer su bežične, lagane i udobne za cjelodnevno nošenje. Zahvaljujući podesivoj traci, one pristaju gotovo svima, a prozračni i mekani jastučići od memorijske pjene pokrivaju cijelo uho, pa nas one neće nažuljati čak ni nakon više sati putovanja. Tipke za glasnoću nalaze se na slušalicama kako bismo brzo pojačavali ili stišavali omiljenu glazbu, a budući da dolaze s mikrofonom, lako ćemo se moći priključiti hitnom konferencijskom pozivu čak i dok noge močimo u plićaku.

Logitech G535 Logitech G535 Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac

S obzirom na to da baterija s jednim punjenjem može izdržati do 33 sata, bez problema se možemo odvažiti i na koju rekreativnu aktivnost poput trčanja ili prakticiranja joge kako bi vježbanje bilo zabavnije i ugodnije.

Osim ovog neizostavnog dodatka na putovanju koji prati svakodnevni ritam svog vlasnika, trebamo se oboružati punjačima za mobitel, višenamjenskim utikačima ako putujemo van zemlje, ali i laptopom ili tabletom kako bismo uvijek mogli pogledati najdraži film ili ostati u tijeku s omiljenom serijom.
Bitno je razmisliti o  kombinacijama koje biste nosili na ljetovanju Bitno je razmisliti o kombinacijama koje biste nosili na ljetovanju Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac
Odjeća
Iako se ljetna odjeća većinom odnosi na lagane krpice koje lako možemo potrpati u kofer, često nam se dogodi da zbog količine odjevnih komada ostane premalo mjesta za ostale potrepštine. Kod pakiranja odjeće bitno je razmisliti o tome koje bismo kombinacije nosili na ljetovanju, ali i ponijeti neke osnovne komade koje ćemo lako kombinirati uz predviđene kombinacije u slučaju da nam se majica ili hlače zaprljaju. Ako će nam koju krpicu biti žao ostaviti kod kuće, kofer možemo pametnije spakirati tako što ćemo odjeću savinuti i zarolati. Na taj način uštedjet ćemo na prostoru i osloboditi ga za druge važne stvari.

Ako idemo na manje dana ili s manjim koferom, možemo se voditi i pravilom ''trilogije'' i uzeti od svakog komada odjeće po tri stvari. Tri majice, tri suknje, tri para donjeg rublja i troje čarapa. Tako možemo nositi jednu kombinaciju dok se druga dva para peru i suše.
Kako tegobe ne bi pokvarile ljetovanje, uvijek trebamo sa sobom ponijeti malu kutiju prve pomoći Kako tegobe ne bi pokvarile ljetovanje, uvijek trebamo sa sobom ponijeti malu kutiju prve pomoći Foto: Getty Images
Lijekovi
Koliko god se voljeli izležavati na suncu, brčkati u moru i družiti na plaži, ponekad nas te naizgled bezbrižne aktivnosti mogu iscrpiti. Iznenadne glavobolje, bolovi u mišićima, temperatura i menstrualni bolovi samo su neke od tegoba koje mogu pokvariti ljetovanje. Zbog toga uvijek trebamo imati malu torbicu s lijekovima koja sadrži analgetike, antipiretike, flastere i probiotike. Osim toga, na putovanjima često možemo narušiti i crijevnu mikrofloru, koja ulazi u fazu disbalansa jednom kada se otisnemo na put. Iako je teško odoljeti specijalitetima koje pred nas stavljaju razne zemlje, oni mogu sadržavati strane bakterije na koje nismo navikli, pa može doći do bolova u trbuhu, kod kojih će probiotici učiniti čuda.
Za potrebe putovanja kupujemo ''putne'' verzije higijenskih potrepština Za potrebe putovanja kupujemo ''putne'' verzije higijenskih potrepština Foto: Getty Images
Toaletne potrepštine
Higijenske potrepštine zauzimaju mnogo prostora jer obično dolaze u velikim pakiranjima. No, i njih možemo lako pojednostaviti tako da za potrebe putovanja kupujemo ''putne'' verzije omiljenih proizvoda. To su mala pakiranja dostatna za nekoliko dana. Ako naši najdraži proizvodi ne dolaze i ovom mini obliku, trebamo nabaviti male bočice koje lako možemo napuniti svojim šamponom, regeneratorom ili gelom za tuširanje. Tako ćemo uštedjeti novac jer ćemo bočice moći ponovo koristiti kod svakog putovanja, ali i prostor u koferu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Logitech po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju