Zbog straha od osude okoline žene ne razgovaraju otvoreno o teškim stranama majčinstva. S priznanjem glazbene dive mnoge su se poistovjetile.


Adele je održala emotivan govor nakon što su joj na dodjeli Grammyja uručili nagradu za najbolji album. I dok ostatak svijeta uglavnom secira dijelove govora posvećene Beyonce, mnoge majke poistovjetile su se njezinim neočekivanim priznanjem o majčinstvu.

Poznato je da britanska glazbenica Adele nema dlake na jeziku pa tako iskreno govori i o svom privatnom životu. Otkako je u 24. godini rodila sina Angela, ne skriva koliko joj teško ponekad pada majčinstvo.

Britanska glazbenica Adele nema dlake na jeziku pa tako iskreno govori i o svom privatnom životu.

Rođenje djeteta uistinu je velika promjena u životu svake žene i trenutak kada se mijenjaju prioriteti, a to nije lako prihvatiti pogotovo ako se majka želi ostvariti i u poslovnom smislu. Kombiniranje majčinstva i karijere ponekad je iscrpljujuće. Adele je nakon poroda izbivala sa scene nekoliko godina, a u govoru na Grammyjima dotakla se i te teme.

Prije pet godina kada sam zadnji put bila ovdje, bila sam trudna, ali nisam to još znala. Nedugo nakon dodjele sam saznala za trudnoću i to je bio najveći blagoslov u mom životu. Ali u trudnoći i majčinstvu izgubila sam veliki dio sebe. Borila sam se s majčinstvom i još uvijek se borim, a ova pobjeda je poput punog kruga za mene. Kao da se dio mene vratio meni, kazala je i dobila pljesak za svoju iskrenost.

Adele rijetko daje intervjue, a u sklopu promocije albuma "25" koji je nagrađen Grammyjem za album godine nekoliko je puta s različitim medijima razgovarala o majčinstvu.

"To je je***o teško. Mislila sam da će biti lagano."

To je je***o teško. Mislila sam da će biti lagano. Pa svi to rade, koliko teško može biti? Nisam imala pojma. Teško je, ali istovremeno i fenomenalno. Ponekad poludim, ponekad se zbog njega osjećam mlađe, a ništa te na ovom svijetu neće prizemljiti više od djeteta koje odbija napraviti ono što tražiš od njega. Nekada se sav moj svijet vrtio oko mene, a sada se sve mora vrtjeti oko njega, rekla je glazbenica.

U velikom povratničkom intervjuu za Vanity Fair najiskrenije je priznala koliko joj fali osjećaj da je odgovorna samo za sebe i oduševila mnoge majke koje se jednako osjećaju, ali boje se to reći zbog straha da će ih okolina osuditi ili prozvati sebičnima.

Najhrabrija stvar je ne imati dijete. Moji prijatelji i ja osjećali smo pritisak zbog toga i mislili da moramo imati djecu jer to rade odrasli. Volim svog sina više od svega, ali na dnevnoj bazi, kada ulovim minutu ili dvije, poželim da opet mogu raditi što god želim i kad god želim. Svaki dan se tako osjećam, zaključila je.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju