"Jedna mama i jedna kći koje svojim rukama rade mala čuda" - tim je riječima blogerica Sanja Mijac, poznatija kao Domaćica Sanja, opisala božićne ukrase koji se kriju iza imena Svrljat.

Matea Boban, kći iz tog dvojca koji stvara blagdansku čaroliju, rekla nam je kako je ukrase krenula stvarati jer je htjela pobjeći od svakodnevnog uredskog posla i kreativno se izražavati. Odmah je dobila podršku obitelji, a unatoč izazovima odlučila je da vrijedi pokušati.

Ljubav prema ručnom radu u mojoj obitelji je od malih nogu. Blagdansko vrijeme bi provodili s mamom izrađujući ukrase za božićno drvce, prisjetila se Matea i dodala da je mama uvijek imala razumijevanja za njihove kreacije, a od samog početka koristili su prirodne materijale pa su njihovi prvi ukrasi rađeni od listova klipa kukuruza.

Sada kada smo svi već odrasli, a vrijeme koje provodimo s obitelji je kraće, ručni rad nas povezuje. Vjerujemo da svi trebamo u jednom dijelu dana iskočiti iz svakodnevnih obaveza i pustiti da naša mašta učini svoje, objasnila je Matea zašto danas izrađuje magične ukrase.

Ime pod kojim će djelovati dugo su smišljali, a izbor je pao na Svrljat, izvedenicu riječi vrljat, odnosno zavrljati što bi značilo zaokružiti, kretati se ukrug.

A kada mašta krene raditi svoje, onda nastaje predivni ukrasi među kojima se posebno ističu anđeli koje i sama Matea naziva njihovim malim čudom.

Anđeli su kreirani od papira u nježnim bojama i sa sitnim detaljima pomoću kojih dobivaju posebne karakteristike. Svaki put kada ih izrađujemo gledamo kako poprimaju osobine. Oni za nas nisu samo ukras već ljepota i nježnost bića kao što su naši anđeli čuvari, objasnila je Matea.

Osim anđela tu su i pleteni ukrasi za božićno drvce drvce ukrašeni detaljima kao što su zvončići, mašnice, trakice, perje...

To ih čini jedinstvenima, kaže Matea.

Svojim kupcima odlučili su olakšati izbor odabira ukrasa pa u ponudi imaju božićne boxeve u kojima se nalazi sve što nude.

Sve informacije o proizvodima možete dobiti na njihovom Instagram profilu, a ono što oni žele je kreirati i stvarati kroz cijelu godinu.

Mašte im definitivno ne nedostaje tako da nimalo ne sumnjamo da će iz njihove radionice uskoro izaći čarobrne stvari koje ćete svojim najmilijima moći poklanjati tijekom cijele godine.

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju