Prvi put u povijesti Hrvatske nogometne lige jedan od pomoćnik sudaca na nogometnoj utakmici prve lige bila je žena, a njeno ime je Sanja Rođak Karšić. Ovaj povijesni trenutak dogodio se u subotu popodne na stadionu NK Zagreb gdje se igrala utakmica između NK Lokomotiva i NK Osijeka

Sanja Rođak Karšić u subotu popodne ispisala je povijest kao prva žena u povijesti Hrvatskog nogometnog saveza koja je dobila dužnost jednog od pomoćnih sudaca na utakmici prve lige. Na travnjaku NK Zagreba 31-godišnja sutkinja dijelila je pravdu s još tri muška suca na utakmici Lokomotive i Osijeka. Ovaj veliki korak stiže samo nekoliko dana nakon što je Sanja postala prva sutkinja na utakmici završnice Hrvatskog kupa.

Plavokosa Sanja suđenjem se bavi više od deset godina, a taj posao zavoljela je prateći oca po nogometnim terenima. Unatoč tome što je kao žena bila teže prihvaćena na nogometnim terenima, ustrajala je u namjeri da dokaže da žene i u ovom poslu mogu biti ravnopravne s muškarcima. U tome je i uspjela, a mi joj čestitamo i želimo još puno prvoligaških utakmica u nogama!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju