Brazilska depilacija je kozmetički tretman uklanjanja dlačica voskom na intimnim djelovima tijela. Ova metoda depilacije vrlo je popularna i laka za održavanje, no prije nego se odlučite na odlazak kod kozmetičarke, dobro se pripremite na nekoliko neobičnih stvari koje možete očekivati tijekom i nakon depilacije

1. Glavna razlika između klasične i potpune brazilke
Za razliku od bikini brazilske depilacije koja uključuje čupkanje dlačica voskom na području prepona, odnosno cijele bikini zone, full brazilka ukljućuje i dlačice na stražnjici i to na cijelom intimnom području. Iako zvuči vrlo neugodno, područje oko stražnjice zapravo je najmanje bolno.

Budite spremni i na neobične poze tijekom depilacije.

2. Biti će vam neugodno
Tijekom depilacije full brazilke kozmetičarka vas mora dodirivati po vrlo intimnim djelovima tijela. Isto tako, budite spremni i na neobične poze tijekom depilacije.

Naime, kako bi uklonila sve dlačice, kozmetičarka licem mora biti vrlo blizu vaše intimne zone što vam može izazvati osjećaj nelagode.

3. Osjećaj nelagode nakon depilacije
S obzirom na to kako ste navikli živjeti sa svojim dlačicama, kada ih više nebude, osjećat ćete se neobično. Naime, možete osjetiti nelagodu tijekom hodanja, ali i obavljanja male nužde koja se više neće kretati u jednom mlazu kao prije, već se može raširiti po cijelom međunožju. No, to je samo privremeno.

24 sata nakon depilacije ne bi smjeli voditi ljubav, vježbati ili se upuštati u bilo kakve fizičke aktivnosti.

4. Morat ćete odgoditi seksualne aktivnosti (ali na kratko)
Nakon depilacije, intimna zona vrlo je osjetljiva, ali i sklona upalama. Upravo zbog toga barem 24 sata nakon depilacije ne bi smjeli voditi ljubav, vježbati ili se upuštati u bilo kakve fizičke aktivnosti. Znoj može iziritirati osjetljivo područje i izazvati iritaciju ili pak upalu.

5. Depilacija nakon posla? Ne!

Brazilska depilacija zahtijeva vrlo intiman odnos s kozmetičarkom koja je tijekom depilacije svega desetak centimetara udaljena od vaših intimnih dijelova tijela.

Upravo zbog toga osobna higijena je vrlo važna. Želite li ublažiti osjećaj nelagode, istuširajte se netom prije odlaska u salon. Tako ćete barem biti sigurni da ste čisti i mirisni.

Brazilka je još uvijek pri vrhu liste omiljenih intimnih frizura, a jednu frizuricu sigurno nećete naći na tom popisu. Provjerite koju to intimnu frizuru ne vole muškarci ni žene i saznajte kako brazilsku depilaciju napraviti kod kuće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju