Brend Lore predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju inspiriranu bojama Meksika te meksičkim folklorom

Colores de México naziv je nove kolekcije brenda Loré, dizajnerice Lorete Gudelj, nadahnute bojama Meksika te meksičkim folklorom i lokalitetima specifičnim po autohtonoj kolonijalnoj arhitekturi kao što su San Miguel de Allende, Puebla, Mérida, Guanajuato, Oaxaca, Las Alamandas, San Luís Potosí, Cholula i San Cristóbal de Las Casas.

Brend Lore predstavlja novu kampanju za aktualnu kolekciju inspiriranu bojama Meksika te meksičkim folklorom

Lokaliteti za dizajnericu imaju osobnu vrijednost jer je dio života provela u tom dijelu Latinske Amerike što ju je i motiviralo na pokretanje vlastitih kolekcija. U skladu s motivima kampanje, inspiraciju za vizuale dizajnerica nalazi u etno motivima Meksika koja čini pozadine lookbook vizuala, upućujući na pojedinačne priče svakog od dizajnerskih komada nove kolekcije.

Kampanja je napravljena u suradnji s fotografom Franjom Matkovićem, a slike korištene na pozadinama vizuala, djelo su akademske slikarice Mateje Babić, koja u suradnji s dizajnericom razrađuje zanimljive pozadine vizuala, odlično nadopunjujući svaki od zamišljenih modela.

Kolekcije Loré su limitirane serije, manualno precizno izvedenih odjevnih predmeta pri čemu se na prvo mjesto postavlja kvaliteta izvedbe i korištenje unikatnih materijala s inspiracijom u autohtonoj baštini kako bi imali trajnu vrijednost.

Materijali u ovoj kolekciji rađeni su ručno te ih je, prema ideji dizajnerice, ručno istkala tkalja Sanja Šebalj, varirajući boje vibrantnog kolorita, karakteristične za navedene lokacije koje su bile početna inspiracija kolekcije. Dizajn i krojeve, dizajnerica je razradila referirajući se na elemente meksičkih tradicionalnih nošnji uklopivši ih u suvremeni modni kontekst.

Varijacijom volana, mašni te dužina odjevnih predmeta s dodatkom ručnog veza, rustikalnog cvjetnog printa na lanu i tkanja, dobiva se igra tekstura u ženstvenim krojevima koji aludiraju na tradicionalne meksičke nošnje i haljine s početka prošlog stoljeća.

Materijali korišteni u kolekciji isključivo su prirodni, poput premium lana u različitim valerima boja, mješavine lana i svile, ručno tkanog pamuka, taft svile, pamučnog veza te rustikalne čipke koja upotpunjuje pojedine komade. Svi odjevni predmeti izrađeni su u suradnji s atelierom Grete Gudelj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju