Francuski predsjednički par došao je u privatnu audijenciju kod pape Franje u Vatikanu. Brigitte i Emmanuel Macon s papom su se susreli u knjižnici papine rezidencije San Damaso, a u dvorištu rezidencije dočekao je ih prefekt Papinske kuće, monsinjor Leonardo Sapienza.

Galerija Brigitte i Emmanuel Macron na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu - 7 Brigitte i Emmanuel Macron na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu - 4 Brigitte i Emmanuel Macron na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu - 2 +4 Brigitte i Emmanuel Macron na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu

Nakon što im je monsinjor Sapienza poželio dobrodošlicu, Brigitte i Emmanuel Macron uputili su se u rezidenciju gdje je ih je dočekao papa Franja. Nakon zajedničkog fotografiranja krenuli su u obilazak knjižnice, a poslije posjeta papi ručali su s talijanskim predsjednikom Sergijom Mattarellom u Kvirinalskoj palači u Rimu, službenoj rezidenciji predsjednika Talijanske Republike.

Brigitte i Emmanuel Macron na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu - 1 Brigitte i Emmanuel Macron na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu (Foto: AFP)

Strogi protokol nalaže da žene pred papom nose crninu, pa je i Brigitte Macron nosila crnu haljinu dužine tik do ispod koljena, koju je kombinirala uz tamnije najlonke i crne salonke s visokom tankom potpeticom. Elegantna haljina ima duge rukave laganog balon kroja, gornji dio prianja uz tijelo te je zakopčana do grla, dok se u donjem dijelu širi u A kroj te ima nabore. Gornji dio haljine ukrašen je i dvjema trakama koje se mogu svezati u mašnu, no Brigitte ih ne nosila razvezane. Crna ručna torbica i klasične salonke na lagani špic savršeno su upotpunile outfit prve dame Francuske za posjet papi.

Brigitte Macron izostavila je veo koji žene prema protokolu moraju nositi kada dolaze kod pape (osim ako imaju kratku kosu), ali to pravilo je malo popustilo. Ni Sanja Musić Milanović nije nosila veo na audijenciji kod pape u studenom prošle godine, kao niti prije nje Angela Merkel, Camilla Parker Bowles te supruga bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, Sanja, koje su se pred papom pojavile bez pokrivala za glavu, a neke od njih nisu bile ni u crnini.

Nosite li ih? Jedini model hlača koji vam treba kada želite izgledati elegantno Hlače cigareta-kroja idealan su odabir kada želite izgledati eleganto AD twenty (Europa92), 559 kn H&M, 19,99 eura (150,60 kn) +4 Mango, 169,90 kn

Brigitte Macron: Je li ovaj model hlača primjeren za službeno pojavljivanje? Brigitte i Emmanuel Macron na proslavi 78. godišnjice oslobođenja općine Bormes-les-Mimosas Brigitte Macron na proslavi 78. godišnjice oslobođenja općine Bormes-les-Mimosas Brigitte i Emmanuel Macron na proslavi 78. godišnjice oslobođenja općine Bormes-les-Mimosas +0 Brigitte Macron

Neke žene imaju povlasticu koja im dopušta da pred papom nose bijelo. Tu privilegiju trenutačno ima sedam žena na svijetu, a ta povlastica zove se il privilegio del bianco na talijanskom, odnosno privilegija bijelog. Imaju je neke katoličke kraljice, princeze i vojvotkinje: Charlene od Monaca, velika vojvotkinja Luksemburga Marija Tereza, dvije belgijske kraljice (Matilde, supruga kralja Filipa i Paola, njegova majka), španjolska kraljica Letizia i kraljica Sofia te Marina, princeza od Napulja.

Brigitte i Emmanuel Macron na privatnoj audijenciji kod pape Franje u Vatikanu - 2 Brigitte i Emmanuela Macrona u Vatikanu je dočekao monsinjor Leonardo Sapienza (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju