Međunarodi dan žena obilježen je i u Elizejskoj palači. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron organizirali su događanje u čast prvim laureatima Inicijative Marianne za ljudska prava.

Galerija Brice Blondel i Brigitte Macron Brigitte i Emmanuel Macron prilikom obilježavanja Međunarodnog dana žena Prva dodjela priznanja inicijative Marianne za ljudska prava +2 Brigitte Macron u decentnoj odjevnoj kombinaciji

Inicijativu je lansirao Emmanuel Macron 2021. godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, a njezin glavni cilj je jačanje obrane ljudskih prava u Francuskoj i diljem svijeta. Pružat će potporu onima koji se bore za fundamentalna prava i civilne slobode te će za 15 laureata osigurati podršku u njihovim akcijama.

Brigitte i Emmanuel Macron prilikom obilježavanja Međunarodnog dana žena Brigitte i Emmanuel Macron prilikom obilježavanja Međunarodnog dana žena (Foto: Profimedia)

Ove godine priznanja su otišla u ruke 15 hrabrih borkinja za slobodu sa svih kontinenata. Francuska Republika s ponosom vam želi dobrodošlicu na naše tlo, vaše bitke su naše, poručila im je Elizejska palača.

Nakon druženja s predsjednikom, dobitnicama je priznanja uručio šef predsjednikova kabineta Brice Blondel u pratnji Brigitte Macron.

Brice Blondel i Brigitte Macron Brice Blondel i Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

Kako i priliči prigodi, Brigitte je bila odjevena u vrlo decentnu odjevnu kombinaciju. S obzirom na to da je stalno pod povećalom javnosti, koja prati svaki njezin potez, uključujući i odijevanje, prva dama već je naučila kako odabrati odjeću kojoj nitko neće moći naći zamjerku.

Brigitte Macron u decentnoj odjevnoj kombinaciji Brigitte Macron u decentnoj odjevnoj kombinaciji (Foto: Profimedia)

U situacijama kada ne želite zasjeniti druge svojim modnim odabirom najbolje je igrati na sigurno i nositi neutralne odjevne komade. To je napravila i Brigitte, koja je za ovo događanje odjenula tamnu haljinu s prugama i pripadajući kaput, komade klasičnog kroja koji su bili elegantni i nenametljivi.

Brigitte Macron Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju