Francuskoj prvoj dami Brigitte Macron dio javnosti još uvijek ne može "oprostiti" što u 65. godini života voli nositi moderne i mladenačke odjevne komade, ali ona se s tim ne zamara te i dalje nosi odjeću kakvu želi

Galerija Brigitte Macron na sastanku u Elizejskoj palači - 1 Brigitte Macron na sastanku u Elizejskoj palači - 6 Brigitte Macron na sastanku u Elizejskoj palači - 5 +1 Brigitte Macron na sastanku u Elizejskoj palači - 4 Ako želimo živjeti u skladu s filozofijom ljubavi prema vlastitom tijelu, onda ga moram prihvaćati bez obzira na sve, pa tako i – godine. Svoje tijelo trebali bismo voljeti u svakom životnom razdoblju i nipošto ga se ne bismo trebali sramiti ili ga skrivati.

Brigitte Macron zasigurno je žena koja je prigrlila tu filozofiju, a to ponekad zasmeta kritičarima njezina stila.

Naime, prva dama voli nositi moderne odjevne komade koji su često kraćeg kroja i upravo joj to kritičari teško opraštaju. Međutim, modni stručnjaci jednoglasno kažu da francuska prva dama nikada nije neprimjerena u svom modnom izričaju. Njezine suknje i haljine možda i jesu malo kraće od modela kakve inače nose dame u njezinim godinama, ali to nipošto ne znači da su neukusne. Dapače, u svim prigodama Brigitte odiše ležernom elegancijom i uvijek bira sjajno krojene odjevne komade koji joj pristaju kao saliveni.
Brigitte Macron na sastanku u Elizejskoj palači - 5 Brigitte Macron na sastanku u Elizejskoj palači - 5 (Foto: AFP)
Mnogi se pitaju je li napokon stiglo vrijeme da stil ili odjeću prestanemo definirati kao mladenačku jer time ionako samo dodatno potičemo stereotipe prema kojima bi se žene nakon određene godine trebale odreći odjeće koje vole.

Također smatraju kako modnih zabrana ne bi trebalo biti dokle god se osjećamo ugodno u svojoj koži i nosimo odjeću koja ne "pleše" po rubu granice ukusa, a Brigitte Macron definitivno ne nosi takve odjevne komade.

Za susret s mladim štićenicima UNICEF-a u Elizejskoj palači prva dama odjenula je vrlo elegantnu kombinaciju sastavljenu od klasične kratke crne suknje u kombinaciji s bijelom košuljom i crnim puloverom, a na nogama je imala guste crne najlonke i visoke čizme u istoj boji.

Time je sigurno utišala kritičare koji smatraju da previše pokazuje svoje noge, a istodobno pokazala da godine uistinu nisu prepreka za nošenje kratke odjeće.

Mislite li da žene nakon određene godine ne smiju nositi kratku odjeću?

glasova:


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju