U tijeku je Pariški tjedan "haute couture" mode. Brojne poznate dame došle su pogledati reviju modne kuće Dior, a među njima je bila i francuska Prva dama Brigitte Macron

Revije modne kuće Dior uvijek se iščekuju s velikim nestrpljenjem. Na Pariškom tjednu mode koji se upravo održava u glavnom gradu Francuske predstavili su svoju novu "haute couture" kolekciju za jesen 2017. godine.

Brojne poznate dame iz svijeta filma i glazbe posjetile su reviju, ali sve ih je zasjenila 64-ogodišnja Brigitte Macron. Svojim izdanjem demonstrirala je poznati francuski ležerni šik stil odijevanja kojeg mnogi (neuspješno) pokušavaju iskopirati.

Prva dama Francuske odjenula je crne hlače i sparila ih s jednostavnom bijelom bluzom. "Oversize" blejzer muškog kroja u sivoj boji savršeno se uklopio u ovu kombinaciju koju je upotpunila štiklama sa zmijskim uzorkom i malom torbicom modne kuće Dior.

Ovom kombinacijom održala je malu modnu lekciju ostalim Prvim damama i pokazala da naoko ležerno modno izdanje može sjajno funkcionirati u svečanijim prigodama.

Modni stručnjaci Prvim damama zamjeraju preveliku ozbiljnost prilikom odabira odjevnih komada što često rezultira pomalo staromodnim izdanjima. U želji da poštuju bonton i dress code raznih prigoda "zalome" im se pomalo rigidne kombinacije.

Upravo je zato modni stil Brigitte Macron pravo osvježenje u svjetskim visoko-političkim krugovima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju