U narednim tjednima diljem europskih zemalja obilježavaju se Dani europske baštine. Ova inicijativa pokrenuta na inicijativu Vijeća Europe i Europske komisije prvo izdanje imala je 1984. godine u organizaciji francuskog ministarstva kulture.

Ovogodišnje 37. po redu izdanje održava se pod sloganom "Baština i obrazovanje - cjeloživotno učenje".

U sklopu obilježavanja Dana europske baštine, francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte Macron posjetili su gradić Condome u kojem se nalazi hotel Polignac.

Njegova gradnja započela je 1760. godine, a od 1990. nosi titulu povijesnog spomenika što znači da je se i službeno nalazi na popisu važne francuske kulturne baštine.

Brigitte i Emmanuela na putu je dočekala kiša, a to je prvoj dami moglo stvoriti mali problemčić s obzirom na kombinaciju koju je nosila. Opet je iskazala vjernost modnoj kući Louis Vuitton odabirom njihovog kaputa u vrlo svijetloj nijansi ružičaste boje koji je kombinirala s bluzom iste boje, crnim hlačama i crnim gležnjačama.

Slika nije dostupna Brigitte Macron: Najbolji dokaz da "golu" haljinu mogu nositi i prve dame

Francuska prva dama Brigitte Macron Brigitte Macron: 20 "neprimjerenih" izdanja kojima je prva dama ušutkala kritičare

Isti kaput nosila je prilikom obilježavanja Dana pada Bastille, a svom ormaru ima i Vuittonove kapute sličnog kroja u bijeloj boji.

Prilikom kupovine vanjskih odjevnih komada, žene se često dvoume kada su u pitanju modeli u svijetlim nijansama, pogotovo ako se radi o kaputima.

S obzirom na to da oni tradicionalno pripadaju jesensko-zimskoj sezoni tijekom koje su vremenske prilike vrlo promjenjive, svijetli kaput mogu biti problematični za nošenje jer se lako prljaju u vlažnim vremenskim uvjetima. Zato ćemo dvaput razmisliti prije nego investiramo u takav model i većina žena radije će odabrati neku manje osjetljivu i(li) tamniju nijansu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju