U Parizu je održan summit međunarodne zajednice i afričkih lidera na kojem se raspravljalo o financijskoj pomoći za osiromašena afrička gospodarstva. Francuski predsjednik Emmanuel Macron bio je domaćin summita na kojem su uz europske i afričke čelnike sudjelovali i predstavnici velikih međunarodnih gospodarskih organizacija.

Sa suprugom Brigitte Macron organizirao je i svečano primanje za sve sudionike koje se održalo u Elizejskoj palači, službenoj rezidenciji francuskog predsjednika.

Prva dama odabrala je vrlo jednostavnu i decentnu odjevnu kombinaciju za ovu prigodu. Elegantnu haljinu midi kroja s visokim ovratnikom kombinirala je uz klasične salonke napravljene od brušene kože.

Brigitte i Emmanuel zapravo su se uskladili s obzirom na to da su oboje nosili komade u tamnoplavoj boji. Često zaboravljamo da je tamnoplava haljina možda i najbolji ekvivalent maloj crnoj haljini.

Tamnoplava se smatra jednom od najsvestranijih neutralnih boja i na glasu je kao jedna od onih koje se mogu kombinirati uz baš sve nijanse. Mnoge dame zapravo ne vole crnu boju ili pak smatraju da je ona preozbiljna za pojedine prigode.

U takvim situacijama slobodno se mogu okrenuti tamnoplavim modelima koji su jednako decentni i elegantni, a ujedno i vizualno malo lakši od crnih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju