Stigle su nam prve vrućine, a s njima i pojačano znojenje. Neugodan miris ispod pazuha koji ponekad osjetimo rezultat je stvaranja bakterija. Uz ova četiri pravila omogućit ćete žlijezdama da nesmetano obavljaju svoju funkciju, a pritom smanjiti taj miris

1. Uklonite dlačice

Tijekom toplih dana redovno uklanjanje dlačica ispod pazuha. Tako ćete odmah smanjiti stvaranje neugodnog mirisa jer se upravo na dlačicama zadržavaju bakterije koje ga uzrokuju.

2. Dezodorans

Neugodan miris ispod pazuha koji ponekad osjetimo rezultat je stvaranja bakterija.

Nakon svakog tuširanja obavezno ispod pazuha stavite dezodorans. Najbolji su oni bez aluminija jer ne zatvaraju pore i ne remete rad žlijezda znojnica.

3. Maramice

Kad osjetite da vam je pazuh mokar, a niste u prilici da se istuširate, znoj upijte papirnatim ručnikom ili se osvježite antibakterijskom vlažnom maramicom.

Kad se pazuh osuši, ponovo nanesite dezodorans. Kada ste kod kuće, pazuh prebrišite maramicom natopljenom u mješavinu jabučng octa i vode.

4. Ulošci

Ako se intenzivno znojite te kako vam se na odjeći ne bi vidjele tamne mrlje od znoja, ispod pazuha možete staviti dnevne uloške koji upijaju znoj i koji su ispod većine odjevnih predmeta s rukavima neprimjetni. Ulošci su dostupni u gotovo svim drogerijama, a osim što će upiti znoj spriječiti će nastajanje neugodnih mirisa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju