Ne možete li živjeti bez sladoleda ljeti, a spremni ste isprobavati nove okuse kod kuće, ovaj sladoled koji možete spremiti od svega tri sastojka u nekoliko minuta.

 

Galerija Sladoledi s jogurtom odlična su zamjena za sladoled Čokolada, kikiriki i Dukatos Divine s komadićima karamele dovoljni su za izradu ukusnih sladoleda Sladoledi s jogurtom kremasti su kao i oni pravi +1 Sladoled s jogurtom, kikirikijem i čokoladom

Sladoledi su za mnoge slatki porok kojeg se nemogu tek tako odreći, pogotovo ljeti. Nekada nam nije dovoljan samo jedan dnevno iako smo svjesni da kalorijski može zamijeniti doručak ili večeru. 

Otprilike 100 grama sladoleda koji sadrži 8 posto masnoće ima od 200 do 400 kalorija, a povećanjem udjela masnoća i dodataka poput čokolade, lješnjaka, karamela, šlaga povećava se njegova kalorijska vrijednost. Smrznuti jogurt dostojna je, ali i zdravija zamjena za sladoled.

Za njegovu izradu, radi kremoznosti, većinom se koristi grčki tip jogurta, a mi smo se za naše sladolede odlučili za jedan takav. Dukatos Divine toffe i komadići karamele ima 5 posto masnoće i svega 137 kalorija, a osim blage kiselosti okus je vrlo sličan kremastim mliječnim sladoledima, u što se uvjerila cijela redakcija. Evo kako napraviti kremasti sladoled od samo tri sastojka u kojemu ćete uživati bez grižnje savjesti. 

Sladoled s jogurtom, kikirikijem i čokoladom Sladoled s jogurtom, kikirikijem i čokoladom Foto: Sandro Sklepić

RECEPT ZA SLADOLED S KIKIRIKIJEM I KARAMELOM

Sastojci za 6 sladoleda: 

3 Dukatos Divine jogurta s komadićima karamele

2 žlice mrvljenog kikirikija

6 redova mliječne čokolade

Čokolada, kikiriki i Dukatos Divine s komadićima karamele dovoljni su za izradu ukusnih sladoleda Čokolada, kikiriki i Dukatos Divine s komadićima karamele dovoljni su za izradu ukusnih sladoleda

Priprema: 

1. Kikiriki oljuštite ili već kupljeni neslani kikiriki zdrobite u mužaru ili u vrećici valjkom za tijesto, te nasjeckajte tri reda čokolade na sitne komadiće. Ostatak čokolade poslužit će vam kao dekoracija. 

2. Nasjeckanu čokoladu i većinu mrvljenog kikiriki umiješajte u Dukatos jogurte s komadićima karamele. Smjesu rasporedite u kalupe za sladoled te ih stavite u zamrzivač na četiri sata

3. Otopite ostatak čokolade i malo je ohladite. Sladolede izvadite iz kalupa i umočite u čokoladu te posipajte mrvljenim kikirikijem. Poslužite odmah ili vratite u zamrzivač. Uživajte u slasnim sladoledima koje ste u trenu napravili sami!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju