Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Ručak za 20 kuna: Brzo jelo s tjesteninom koje će nahraniti cijelu obitelj

25. listopada 2018 Piše Zadovoljna.hr
Krpice sa zeljem
Krpice sa zeljem (Foto: StockFood)

Tjestenina i zelje kombinacija su namirnica koja nas vraća u djetinjstvo. Zbog brze pripreme i zaista pristupačnih cijena namirnica koje su uvijek dostupne, popularne "krpice sa zeljem" mogu se jesti tijekom cijele godine. Recept za ovo ukusno jelo donosimo u nastavku.


SASTOJCI (za 4 osobe):

- 1 velika glavica svježeg kupusa
- 500 g krpica ili tjestenine po želji
- 2 manje glavice luka
- 250 ml vode ili temeljca za podlijevanje
- sol i papar
- 4 žlice ulja ili 1 žlica svinjske masti

PRIPREMA:

1. Glavicu svježeg kupusa izrežite na tanke trakice i potom operite. Luk nasjeckajte nasitno.

2. U lonac stavite ulje ili mast te zagrijte na srednje jakoj vatri. Zatim dodajte luk. Često ga promiješajte kako ne bi zagorio.

3. Kad luk poprimi žućkastu boju, u lonac dodajte trakice kupusa. Dinstajte dvadesetak minuta, tj. dok kupus ne omekša i podlijevajte vodom ili temeljcem ako primijetite da se kupus previše "prima" za posudu.

4. U drugom loncu zakuhajte vodu te u nju stavite krpice ili tjesteninu po želji.

5. Kada je kupus omekšao, iscijedite kuhanu tjesteninu te je dodajte u lonac s kupusom. Sve zajedno dobro pomiješajte te začinite sa soli i paprom po vlastitom okusu.

SAVJET:

- iako su dovoljno zasitne same po sebi, krpice sa zeljem također možete poslužiti s pečenim kobasicama, faširancima ili mesnom štrucom, a ako ne jedete meso, možete ispeći sojine popečke ili sejtan

- ako volite slaninu, prije luka na masnoći popržite sitnije narezane kockice slanine koje će krpicama dati poseban okus

Dobar tek!

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close