Vjerojatno nema uskrsnog stola na kojemu se neće naći jaja. Ona kuhana svojevrsna su klasika kojom će se voditi svi, a malo originalnosti u prezentaciji ove zvijezde uskrsnog doručka napravit će jela koja se pamte i koja će postati blagdanska tradicija.

Galerija Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 20 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 19 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 17 +16 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 12

Ne trebate biti posebno vješti, niti otići predaleko kako bi pred svoje ukućane ili goste stavili jela koja će ih zadiviti. Sve namirnice za naša jela pronašli smo u obližnjem Lidlu, a pri tom se i poslužili s nekoliko trikova koje ćemo podijeliti i s vama.

1. Jaja u baguettu


S ovim jednostavnim receptom postići ćete vau efekt s minimalno truda. Za njega vam je potreban samo omiljeni Lidlov baguette i jaja.

Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 2 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 2 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Na baguettu modlicom za kekse utisnite četiri kruga, odrežite ih nožem i izvadite ih kako bi napravili rupe u kruhu koje će stati i bjelanjak i žumanjak, kako možete vidjeti i u našem videu. U svaku rupu stavite po jedno jaje i po baguettu posipajte naribani cheddar. Stavite u pećnicu na 150°C na desetak minuta ili dok se cheddar ne rastopi, a kruh postane zlatan i hrskav. Žumanjak će ostati mekan kao kada radite jaja na oko.
Ovakav baguette poslužite na plati uz omiljene nareske. Mi smo ga ukombinirali s Deluxe pršutom i Deluxe pikantnom kobasicom u papru, narezanim cheddarom te nezaobilaznim rotkvicama i mladim lukom.

2. Proljetni sendvič s poširanim jajem, šparogama, šunkom i domaćim holandez umakom


Ovom nesvakidašnjem sendviču stvorenom za bogat doručak ili brunch, kada ga servirate ispred gostiju, nitko neće moći odoljeti. Iako izgleda kao da su ga pripremile vješte ruke nekog chefa, ovaj fotogeničan sendvič može pripremiti baš svatko uz nekoliko kulinarskih trikova.

Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 3 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 3 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Iskoristite nadolazeću sezonu šparoga i isprobajte ovaj za njih neuobičajen recept. Šparoge skuhajte u kipućoj vodi oko 3 do 5 minuta, a to vrijeme vam je dovoljno da napravite poširano jaje i domaći holandez umak zbog kojeg ovaj sendvič izgleda izuzetno slasno.

Poširano jaje neće biti težak zadatak ako u loncu kipuće vode stvorite vrtlog i u njega ubacite jaje. U našem videu pogledajte kako jednostavno napraviti savršeno ili barem dovoljno dobro poširano jaje.

Sastojci za holandez umak:

  • 3 žutanjka
  • 100 g maslac
  • Sok pola limuna
  • Pola žličice soli
  • Prstohvat papra
  • Prstohvat kajenskog papra
  • Pola žličice senfa

Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 9 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 9 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Priprema:

  1. Rastopite maslac u lončiću. U posudi od štapnog miksera stavite sve sastojke osim maslaca i miksajte ih sa štapnim mikserom oko 20 do 30 sekundi, a zatim jako polako dodajte vrući maslac neprestano miksajući. Dok potrošite sav maslac dobit će te fini glatki gusti umak svijetle boje.
  2. U mekano brioche ili naše omiljeno pivsko pecivo iz Lidla složite prvo jednu šnitu dimljene šunke, pa nekoliko šparoga, na njih poširano jaje, po jajetu polijte holandez umak, a za završni dodir ispržite malo Deluxe slanine pa ju usitnite i posipajte po umaku. Uživajte u ovom iznimnom sendviču stvorenom za posebne prilike ovog proljeća.

3. Carpaccio od lososa na složencu od krumpira

Ljubitelji ribe uživat će u ovom otmjenom toplo hladnom zalogaju koji ćete napraviti u tren oka. Deluxe složenac od krumpira s aromatičnim sirom ukusan je sam po sebi, ali s ovom malom doradom ostat će svakom gostu u dugom sjećanju.

Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 12 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 12 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Sve počinje od naše zvijezde uskršnjeg stola - jaja. Razmutite 2 jaja, posolite ih i popaprite te dodajte sitno nasjeckan peršin. Pustite neka se složenci od krumpira malo otope pa u svakom izdubite rupu i nju ulijte malo kajgane i po jedan komadić Deluxe carpaccia od lososa pa na sve posipajte malo cheddara i zapecite u pećnici oko 15-tak minuta na 180 stupnjeva Celzijusa ili dok ne dobiju zlaćanu boju.

U pakiranju Deluxe carpaccia od lososa nalazi se i vinaigrette umak i komadići parmezana koji će nam trebati prije posluživanja.

Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 15 Recept sa zvijezdom uskrsnog doručka - 15 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Kada su složenci pečeni pustite ih neka se malo ohlade pa ih servirajte tako da na vrh stavite komadić carpaccia od lososa, malo vinegrette umaka i komadića parmezana. Tko će vam povjerovati da ovu deliciju niste napravili sami od početka do kraja?

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lild po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju