Ako ste u potrazi za novom bojom kose, jedna od opcija, ako već niste tamo, jest prelazak na svijetlu stranu. Ako već jeste na toj strani, opcija je promjena nijase.

Galerija 'Buutercream' plava boja za kosu Buttercream plavuše Buttercream plavuše +5 Rita Ora

A jedan od trenutačno popularnih trendova u svijetu boja za kosu jest "buttercream" plava. Radi se o nijansi koja, između ostalog, ne zahtijeva pretjeranu upotrebu izbjeljivača.

O kakvoj je točno nijasni riječ? Na to pitanje odgovorila nam je Nikolina Perković, vlasnica frizerskog studija Nikas.

Buttercream blonde je kombinacija pramenova boje šampanjca, meda i babyblonde, igra toplih i hladnih nijansi.

Kombinacija izgleda jako prirodno te odgovara svim tonovima kože, a idealna je za 'prve pramenove' ili za one koje žele osvježenje, ali ne i biti jako plave, kaže Nikolina i dodaje da se na već plavu kosu mogu dodati medeni pramenovi i oni boje šampanjca tako da kosa dobije dublju i kremastiju nijansu.

Zbog kombinacije spomenutih boja kosa izgleda nježno i osunčano. Sveukupan dojam je božanski.

Buttercream plavuše Rita Ora (Foto: Profimedia)

Iako je tu nijansu najlakše dobiti ako ste plavuša, ona nije nemoguća misija ni za brinete. Bitno je samo da se dobro posavjetujete sa svojom frizerkom, koja najbolje poznaje vašu kosu, i uvažite njezine sugestije. Ona je sjajan način prelaska u svijet plavuša ako imate svjetliju smeđu kosu.

Što se tiče održavanja boje, ono je puno lakše ako imate svjetliju kosu. Tada će odlasci frizeru biti potrebni otprilike svakih osam tjedana. Međutim, ako je vaša prirodna kosa tamnija, frizera ćete viđati nešto češće.

Osim toga, dobro je i da se za svoju novu boju i kosu pobrinete odabirom dobrog šampona i regeneratora koji su formulirani za obojenu kosu. Također, povremeno kosu nahranite maskom.

Bez greške: Četiri boje kose koje pristaju baš svakom tenu Gigi Hadid s bež nijansom kose Selena Gomez s čokoladnom nijansom kose Lauren Conrad s pozlaćenom nijansom kose +1 Jennifer Lopez s mednom nijansom kose

Kako buttercream plavuše izgledaju, pogledajte u galeriji na početku teksta. 

Buttercream plavuše Jennifer Lawrence (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju